Головна Новини Суспільство події Переговори Зеленського, Ердогана та Путіна: на Банковій назвали умову
commentss НОВИНИ Всі новини

Переговори Зеленського, Ердогана та Путіна: на Банковій назвали умову

Турецький лідер продовжує наполягати на переговорному процесі України та РФ

30 травня 2022, 07:42 comments1527
Поділіться публікацією:

В Офісі президента не виключають, що президент України Володимир Зеленський буде готовий прийняти пропозицію свого турецького колеги Реджепа Тайіпа Ердогана та взяти участь у тристоронніх телефонних переговорах за участю самого Ердогана та російського диктора Путіна. Єдина умова України щодо участі у таких переговорах – згода самого Путіна піти на такий діалог. Як передає портал "Коментарі", про це заявив речник президента України Сергій Никифоров, слова якого цитує "ZN.UA".

Переговори Зеленського, Ердогана та Путіна: на Банковій назвали умову

Переговори. Фото: з відкритих джерел

Зазначимо, сам Ердоган заявив журналістам, що він намагатиметься зробити все можливе, щоб зберегти дипломатично канали вирішення конфлікту в Україні. Сьогодні у президента Туреччини має відбутися телефонна розмова з президентом Росії Путіним. Раніше з Путіним уже провели телефонну розмову президент Франції Макрон та канцлер Німеччини Шольц. Як заявили в Парижі та Берліні – головна тема розмови – "пошук дипломатичного вирішення конфлікту в Україні".

Читайте також на порталі "Коментарі" — російському командуванню доводиться переглядати свої плани щодо контролю півдня України. Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині кардинально поламав плани Росії.

Також видання "Коментарі" повідомляло – поки що в Європі продовжуються дискусії щодо того, чи варто вводити повне ембарго на російську нафту та газ сама Росія вже демонструє, що дуже боїться такого кроку. Це можна бачити на прикладі тих переговорів, які провів президент РФ Путін із президентом Сербії Вучичем. Журналісти дізналися, що Путін запропонував цікаву ціну на газ для сербів, аби ті не відмовлялися від його закупівель у РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини