Головна Новини Суспільство події Пенсія в Україні зросте удвічі: в уряді знайшли рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Пенсія в Україні зросте удвічі: в уряді знайшли рішення

Пенсія в Україні може зрости удвічі завдяки введенню накопичувальної системи

7 серпня 2021, 13:50
Поділіться публікацією:

Українців чекають приємні новини — їх пенсії можуть зрости удвічі. Все це завдяки нововведенню накопичувальної системи, завдання якої якраз і працювати, щоб пенсія суттєво зросла. Як передає портал "Коментарі", про це пише РБК-Україна, посилаючись на заяву прем'єр-міністра Дениса Шмигаля під час засідання уряду.

Пенсія в Україні зросте удвічі: в уряді знайшли рішення

Гроші. Фото: портал "Слово і діло"

Анонсуючи старт накопичувальної системи в Україні, глава уряду уточнив важливий момент — влада і далі дотримуватиметься солідарної пенсійної системи й, звичайно ж, з року в рік будуть проводитися індексації виплат. При цьому Денис Шмигаль зазначив, що сьогодні були опрацьовані різні механізми, як суттєво підняти пенсійні виплати, а саме як збільшити пенсію мінімум удвічі. Після глибокого аналізу уряд дійшов висновку, що немає іншого шляху, окрім введення накопичувального рівня пенсійної системи. Це не означає, що нинішня солідарна пенсійна система та індексації будуть скасовані. Просто нова система буде працювати паралельно і таким чином вона буде доповнювати наявну солідарну пенсію. Отже, у більшості українців істотно зросте розмір пенсій. Він буде збільшуватися з року в рік.

В уряді вже пропрацювали механізми, як буде працювати накопичувальна пенсійна система. Також глава уряду зазначив, що старт нововведенню повинна дати Верховна Рада, яка збереться після канікул і пропрацює цей механізм, прийнявши відповідні законопроєкти. Денис Шмигаль прогнозує, що, якщо нічого не завадить, то вони повинні бути прийняті вже у 2021 році.

Читайте також на порталі "Коментарі" про те, що в Україні введуть соцпакети з накопичувальними пенсіями для бюджетників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини