Пекіну потрібна сьогоднішня Росія: у Зеленського назвали головний інтерес Китаю

Китай зацікавлений у тому, щоб Росія виглядала так, як сьогодні – нікчемно та безрепутаційно

На Банковій дійсно вважають, що Китай та Росію зараз об'єднують тісні зв'язки, але Пекін дивиться на Москву не як партнера, а як країну, за допомогою якої можна активно впливати на новий світопорядок. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю "24 каналу" висловив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

"Він (Кита – ред.) хоче бути глобальнішим. І він є вже сьогодні набагато глобальнішим, ніж Росія. Китай грає "довго". Там хочуть домінувати не лише в економічному, а й у політичному глобальному просторі", – вважає Михайло Подоляк.

На його думку, Сі Цзіньпіна цілком влаштовує те, якою є Росія сьогодні, коли виглядає ось так – нікчемно, клопітливо, безрепутаційно. Адже це дуже зручно, коли до Пекіна приїжджає Путін або будь-яка інша людина, яка може посісти місце президента РФ, стає на коліна і чимось просить Китай.

Все тому, зазначає Подоляк, що Росії як суб'єкта не існує вже і китайське керівництво це чудово розуміє і користується цим сповна.

Читайте також на порталі "Коментарі" - путінський візит до Китаю, який став першим його закордонним візитом за межі пострадянського простору після видачі у березні міжнародного ордера на арешт цього військового злочинця, викликав критику з боку Держдепу США. Там заявили, що Китай фактично надав Путіну майданчик для російської пропаганди про війну в Україні. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" явні і немає підсумків цієї китайської подорожі російського диктатора.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що домовлялися Путін та Сі Цзіньпін – чим може бути незадоволений Пекін.