Головна Новини Суспільство події ПЦУ покарала священика-блогера за скандальний пост про жінок
commentss НОВИНИ Всі новини

ПЦУ покарала священика-блогера за скандальний пост про жінок

Священик написав скандальний пост про аборти і безвідповідальність жінок

8 червня 2021, 18:00
Поділіться публікацією:

Настоятель одного з полтавських храмів Олександр Дедюхін висловив у соцмережах свою думку про аборти, де звинуватив жінок. Повідомлення він проілюстрував фразою: "Сучка не захоче — кобель не вскочить", яка обурила українське суспільство.

ПЦУ покарала священика-блогера за скандальний пост про жінок

Олександр Дедюхін. Фото з відкритих джерел

Сьогодні Полтавська єпархія ПЦУ прийняла рішення відсторонити блогера в сутані на два місяці від богослужінь. Відповідну заяву оприлюднили на сайті єпархії.

Свій скандальний пост батько Олександр опублікував 1 червня, у День захисту дітей. Українкам і всім, хто не хоче вважати жінку тільки інкубатором, дуже дісталося від розгніваного священика.

Він переконаний, що вся відповідальність лягає на осіб жіночої статі. Розпусниці провокують чоловіків на секс тільки для насолоди, а не для продовження людського роду. Тому вони повинні усвідомлювати свою відповідальність за аборти, порушення християнської моралі.

Зробив це батюшка дуже різко, згадавши точну народну мудрість. За це і поплатився, отримавши покарання з забороною проведення богослужінь.

"Як там старі люди кажуть: сучка не захоче — кобель не вскочить. І якщо ти вже дала згоду на одне, то, будь ласка, неси відповідальність", — написав священик у Facebook.

Важливо, що отець Олександр — не тільки настоятель Свято-Миколаївської релігійної громади міста Полтави. Він ще й депутат, якому земляки довірили представляти їхні інтереси в Полтавській міськраді від партії "Європейська солідарність". Тому вважає блогерську діяльність для себе допустимою.

Єпархіальна рада Харківсько-Полтавської єпархії ПЦУ радить колезі, який, на їхню думку, перегнув палицю в своїх виступах, визначитися з майбутньою діяльністю: бути священиком або політиком. Тут вже вибір за батюшкою.

Якщо ж риторика його різких виступів не зміниться, священику загрожують суворі канонічні покарання і розгляд його справи на синоді ПЦУ.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, чому в ПЦУ немає нових парафій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини