Головна Новини Суспільство події Паводки на Західній Україні: Америка допоможе
commentss НОВИНИ Всі новини

Паводки на Західній Україні: Америка допоможе

США нададуть Україні кошти на боротьбу з повінню

27 червня 2020, 13:50 comments1477
Поділіться публікацією:

Влада США відреагувала на стихійне лихо у західних областях України. Уряд Сполучених Штатів Америки виділить 100 тисяч доларів на боротьбу з підтопленнями та паводками. Кошти будуть передані через фонд USAID. Американське агентство з міжнародного розвитку надасть українцям фінансування для подолання наслідків гуманітарної катастрофи. Про це заявили американські дипломати.

Паводки на Західній Україні: Америка допоможе

"Сполучені Штати Америки підтримують Україну в цей важкий час сильних повеней на Західній Україні. З допомогою USAID американський народ надасть нове фінансування в розмірі $100 тис. для підтримки України у боротьбі з цією гуманітарною катастрофою. Ми тісно співпрацювати з урядом України у забезпеченні швидкого і ефективного використання цих коштів, щоб допомогти жителям західної України подолати наслідки цієї гуманітарної катастрофи", — зазначили в посольстві США в Україні.

Нагадаємо, що згідно з даними рятувальників, станом на ранок 27 червня у західних областях України через негоду в 180 населених пунктах підтоплено більше трьох тисяч будинків, залишаються затопленими підвалами і присадибні ділянки місцевого населення. Руйнування зазнали автомагістралі, мости та інші об'єкти інфраструктури.

Як повідомляв портал "Коментарі", Служба безпеки України почала розслідувати причини руйнівних повеней на заході Україні за статтею "екоцид" Кримінального кодексу України. У рамках справи досліджують, як могла вплинути діяльність і бездіяльність посадових осіб на причини катастрофічних паводків. Повідомляється, що спецслужба зафіксувала масове знищення рослинного світу, що, ймовірно, могло призвести до екологічної катастрофи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини