Головна Новини Суспільство події Пашинян накинувся зі звинуваченнями на ОДКБ: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Пашинян накинувся зі звинуваченнями на ОДКБ: що сталося

У Вірменії викрили спробу перевороту, Нікол Пашинян не довго чекав і різко висловився на адресу ОДКБ

18 вересня 2024, 14:52
Поділіться публікацією:

У Вірменії викрили спробу збройного перевороту. Глава уряду Нікола Пашинян звинуватив Організацію договору про колективну безпеку (ОДКБ) у створенні загроз для суверенітету країні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує слідчий комітет Вірменії.

Пашинян накинувся зі звинуваченнями на ОДКБ: що сталося

Нікол Пашинян. Фото: з відкритих джерел

Служба нацбезпеки Вірменії встановила особи семи осіб, троє з яких були затримані. Згідно з версією слідчого комітету, обвинувачені завербували кількох громадян Вірменії та мешканців Нагірного Карабаху, обіцяючи їм щомісяця виплачувати 2,4 тисяч доларів.

Завербованих відправили до Ростова-на-Дону для проходження військових зборів з метою "ознайомлення з новими видами важкої зброї, навчання навичкам їх застосування та несення бойового чергування". Зокрема їх перевіряли за допомогою поліграфа.

Після цього завербовані були перекинуті на "військову базу "Арбат", де вони проходили тренування з ведення бойових дій у закритих приміщеннях. Всім учасникам групи поставили завдання, що задачею навчань є усунення чинної влади у Вірменії. Дехто із завербованих зрештою відмовився брати участь в цьому, інших — пізніше затримали силовики.

Того ж дня прем'єр Вірменії Пашинян під час Всесвітнього вірменського саміту різко розкритикував ОДКБ через "створення загроз для безпеки Вірменії".

"Ми заморозили наше членство в ОДКБ не лише тому, що організація не виконує своїх зобов'язань щодо безпеки перед Вірменією, а й тому, що, на нашу думку, ОДКБ створює загрози для безпеки Вірменії, майбутнього існування, суверенітету та державності Вірменії", — обурився глава уряду.

Читайте також на порталі "Коментарі" — може бути поставлена крапка у війні: що Вірменія запропонувала Азербайджану.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини