Головна Новини Суспільство події Великдень в умовах коронавірусу: Зеленський зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Великдень в умовах коронавірусу: Зеленський зробив заяву

В Офісі Зеленського обговорили підготовку до великодніх свят в умовах епідемії коронавірусу в Україні та "червоних" зон карантину

19 квітня 2021, 13:57
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський закликав українців бути розважливими під час святкування Великодня-2021, адже в країні триває епідемія коронавірусу і кілька регіонів перебувають у "червоній" зоні карантину. Про це йдеться у повідомленні Офісу президента.

Великдень в умовах коронавірусу: Зеленський зробив заяву

Нарада у Зеленського. Фото з відкритих джерел

Так, Зеленський підняв питання підготовки України до великодніх свят в умовах пандемії. Гарант зазначив, що подібний досвід святкування в Україні є.

"Хоча у нас і триває вакцинація, однак скупчення людей й досі становлять загрозу. Я особисто розумію, наскільки важливе свято Великодня, але пандемія корегує наші плани. Впевнений, у всіх нас буде ще багато спільних свят попереду і ми знову будемо збиратися з родиною та друзями, але цьогоріч нам необхідно бути розважливими", — сказав президент.

Повідомляється, що минулого тижня кількість нових хворих на коронавірусу, якщо порівнювати з попереднім, була меншою на 14 тисяч осіб. Як зауважив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, кілька областей у Центральній і Західній Україні скоро можуть вийти із "червоної" зони, тоді як у столиці ситуація все ще складна.

За словами очільника Кабміну, за останні три тижні покращилися показники завантаженості ліжок, а динаміка щодо активних хворих поступово пішла на спад.

Нагадаємо, лікар спрогнозував, коли в Україні вщухне хвиля коронавірусу. За його словами, можна говорити про певний колективний імунітет в Україні, але для озвучування точного відсотка потрібно провести дослідження.

Раніше портал "Коментарі" інформував, як в Україні працюватиме транспорт під час травневих свят і Великодня у 2021 році. У Мінінфраструктури повідомили, чи буде обмежено роботу транспорту на свята у травні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини