Головна Новини Суспільство події Партія «Братство» звернулася до АМКУ через борги компанії «Тедіс»
commentss НОВИНИ Всі новини

Партія «Братство» звернулася до АМКУ через борги компанії «Тедіс»

У партії «Братство» звернулися до Антимонопольного комітету України з приводу боргу компанії «Тедіс»

12 квітня 2021, 15:46
Поділіться публікацією:

Політична партія "Братство" виступила зі зверненням до Антимонопольного комітету України (далі — АМКУ) щодо діяльності компанії "Тедіс". Зокрема, йдеться про борг компанії перед державою. Про це зазначено в заяві партії.

Партія «Братство» звернулася до АМКУ через борги компанії «Тедіс»

Партія "Братство". Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що політична партія "Братство" внесла до Антимонопольного комітету України звернення, в якому запропонувала всіляку допомогу і підтримку щодо вирішення питання боргу компанії "Тедіс" (TEDIS Ukraine) перед державою.

Крім того, в заяві партії зазначено, що компанія "TEDIS Ukraine" Бориса Кауфмана нібито раніше належала експрезиденту України Віктору Януковичу. За даними "Братства", після Революції Гідності вона була перейменована у "Тедіс".

Найбільший дистриб'ютор тютюнових виробів, компанія "Тедіс" зареєстрована на чотири кіпрські компанії: "Мегаполіс Юкрейн Інвестмент Лімітед", "Ебромар Індастріз Лімітед", "Лідертано Холдінгс Лтд" і "Пласідо Холдінгз Лімітед". Бенефіціарними власниками є одеський бізнесмен Борис Кауфман, а також Річард Доріан і Річард Даксбері з Англії.

Зазначимо, що раніше Антимонопольний комітет України оштрафував дистрибутора тютюнової продукції ТОВ "Тедіс Україна" на 274,2 мільйони грн за невиконання в повному обсязі рішення комітету від 2016 року.

В АМКУ заявили, що комітет відкрив справи через порушення, передбачені пунктом 4 статті 50 Закону "Про захист економічної конкуренції" (невиконання рішення АМКУ в повному обсязі) і наклав штраф у розмірі 274 227 220 грн.

Раніше повідомлялося, що 9 квітня біля офісу компанії "Тедіс" в Києві відбулася акція, під час якої активісти політичної партії "Братство" намагалися обклеїти вхід до бізнес-центру листівками з написом "Тут порушують закон". За словами мітингувальників, таким чином вони хотіли розповісти, хто працює в бізнес-центрі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини