Головна Новини Суспільство події Паризькі Олімпійські ігри 2024 року: за вхід доведеться платити
commentss НОВИНИ Всі новини

Паризькі Олімпійські ігри 2024 року: за вхід доведеться платити

Туристи не зможуть безкоштовно переглянути відкриття Олімпіади

6 березня 2024, 14:20
Поділіться публікацією:

Наразі світові погляди зосереджені на Парижі, який готується прийняти естафету Олімпійських ігор улітку 2024 року. Як повідомляє The Independent, питання безпеки та логістичні проблеми змусили французький уряд переглянути свої обіцянки про загальнодоступність заходу.

Паризькі Олімпійські ігри 2024 року: за вхід доведеться платити

Олімпіада в Парижі обіцяє грандіозне шоу з новими правилами для глядачів

Спочатку передбачалося, що до 600 тисяч глядачів зможуть безкоштовно насолодитися стартом Ігор із берегів річки. Однак подальші оцінки безпеки призвели до того, що загальна кількість глядачів була скорочена вдвічі.

Потім міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен оголосив, що 104 тисячі щасливчиків отримають шанс придбати квитки для спостереження з нижніх берегів, тоді як 222 тисячі глядачів зможуть безкоштовно насолодитися церемонією з верхніх берегів — але лише за спеціальними запрошеннями.

Ці запрошення будуть розподілені серед мешканців Парижа, місцевих спортивних федерацій та партнерів заходу, що, на жаль, залишить туристів за бортом. Усі запрошені мають пройти сувору перевірку на безпеку, що стало відповіддю на сучасні загрози, включаючи тероризм та потенційні кібератаки.

Дарманен підкреслив, що, незважаючи на відсутність інформації про конкретну змову проти Ігор, існує безліч потенційних загроз, у тому числі від ісламських екстремістських угруповань, екологічних активістів та ультраправих груп. Заходи безпеки покликані не лише захистити учасників та гостей Ігор, а й забезпечити, щоб Олімпіада пройшла без збоїв та непередбачених інцидентів.

"Щоб керувати рухом натовпу, ми не можемо дозволити прийти всім. З міркувань безпеки, які всі розуміють, особливо у зв'язку з терористичною загрозою останніх тижнів, ми зобов'язані зробити його вільним, але стримуваним", – заявив Дарманін.

Нагадаємо, що рішення виконкому МОК допустити до Олімпійських ігор-2024 індивідуальних спортсменів із Росії та Білорусі у нейтральному статусі є безвідповідальним. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив голова Мінмолодьспорту Матвій Бідний.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини