Головна Новини Суспільство події ПАРЄ закликає негайно реформувати Окружний адміністративний суд Києва
commentss НОВИНИ Всі новини

ПАРЄ закликає негайно реформувати Окружний адміністративний суд Києва

Серед позитивних перетворень, що відбулися в Україні за минулий рік, ПАРЄ відзначила перезавантаження Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Вищої ради правосуддя

29 січня 2022, 04:30
Поділіться публікацією:

У резолюції ПАРЄ Київ закликають не затягувати судову реформу. Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) висловлює стурбованість спробами української влади затягнути судову реформу і наголошує, що саме ця реформа "має бути імплементована в терміновому". порядку" для успішної боротьби з корупцією в країні. Про це йдеться в резолюції "Прогрес моніторингу асамблеї (січень-грудень 2021)". Цей документ був прийнятий у п'ятницю, 28 січня, у Страсбурзі. ПАРЄ закликає українську владу "негайно" реформувати Окружний адміністративний суд Києва, "ухвали якого проти рішень уряду оскаржені та розглядаються як спроби підірвати реформу та зусилля у боротьбі з корупцією". У резолюції наголошується, що створення "п'ятирівневої інституційної структури для боротьби з корупцією почало давати відчутні результати".

ПАРЄ закликає негайно реформувати Окружний адміністративний суд Києва

Окружний адміністративний суд - фото з відкритих джерел

"Асамблея вважає, що процес призначення на нині вакантних посад керівників антикорупційних інституцій стане лакмусовим папірцем для політичної волі української влади боротися з корупцією на всіх рівнях", — наголошується в документах.

Серед позитивних перетворень, що відбулися в Україні за минулий рік, ПАРЄ відзначила перезавантаження Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Вищої ради правосуддя, а також "зусилля української влади реформувати судову систему, щоб гарантувати незалежність та неупередженість правосуддя". Водночас ПАРЄ висловлює стурбованість "зусиллями затягнути та підірвати" ці важливі перетворення.

Крім того, вітаючи зусилля Києва у боротьбі з "неправомірним впливом олігархів", асамблея закликала врахувати всі зауваження та рекомендації Венеціанської комісії щодо так званого антиолігархічного закону, щоб "забезпечити його відповідність європейським стандартам та нормам".

У параграф резолюції, що стосувався ситуації в Росії, депутати ухвалили поправку, в якій асамблея висловила "серйозне занепокоєння через концентрацію великої кількості російських військ уздовж кордону з Україною, що підриває безпеку та стабільність у регіоні". ПАРЄ закликала "Російську Федерацію відвести ці війська якнайшвидше".

Нагадаємо, 1 грудня президент України Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді зі щорічним посланням, де заявив, що судова реформа хоч і проводиться не вперше, проте саме цього разу її буде доведено до кінця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини