Головна Новини Суспільство події ПАРЄ прийняла важливу резолюцію щодо Росії: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

ПАРЄ прийняла важливу резолюцію щодо Росії: про що йдеться

Асамблея закликала всі держави РЄ не визнавати легітимність Путіна після виборів

13 жовтня 2023, 13:15
Поділіться публікацією:

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) визнала Росію диктатурою і закликала всі держави Ради Європи не визнавати легітимність глави РФ Володимира Путіна після завершення його чинного терміну. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляється в Telegram Міністерства закордонних справ України з посиланням на главу відомства Дмитра Кулебу.

ПАРЄ прийняла важливу резолюцію щодо Росії: про що йдеться

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Міністр вже публічно висловив подяку ПАРЄ за потужне голосування.

"Я вітаю сьогоднішню резолюцію ПАРЄ, яка визнає Росію диктатурою. Понад 20 років неконституційного одноосібного правління призвели до злочинів у країні та за її межами. Я вітаю заклик до 46 країн у Раді Європи визнати Путіна нелегітимним після закінчення його поточного". .

Зазначається, що за ухвалення резолюції віддали свої голоси 43 євродепутати.

Також цю інформацію підтвердив нардеп Олексій Гончаренко.

"Щойно! У ПАРЄ прийнято резолюцію, яка визнає президента РФ Володимира Путіна диктатором, а Росію — де-факто диктатурою!", — повідомив Гончаренко.

Зазначається, що процедура внесення змін до конституції РФ, які надали можливість залишатися Путіну при владі до 2036 року, суперечила ж самій конституції Росії.

Крім того, ПАРЄ визнала, що переважна влада Путіна, повна відсутність системи стримувань і противаг перетворила РФ на де-факто диктатуру.

Також ПАРЄ: закликала визнати Путіна як нелегітимного після закінчення його нинішнього терміну та припинити всі контакти з ним, окрім гуманітарних та в рамках прагнення миру; закликала держави-члени Статуту МКС заарештувати Путіна, коли він потрапить під їхню юрисдикцію на підставі ордера на арешт; підтвердила підтримку створення спецтрибуналу, який би подолав імунітет "трійки".

Крім того, Гончаренко подав поправку щодо визнання диктатором самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у чому полягають путінські плани – до яких наслідків призведе затягування війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Партия 5.10

13 жовтня 2023, 15:04

Все верно, но сволоте Генчаренку от дерьма Партии Рыгионов и Потрошенка не отмыться, этого козла давно пора пустить в утиль и уничтожить, равно как иего папашу Костусева, бывшего глав. вора Одессы !


Новини