Головна Новини Суспільство події Паніка не спрацювала: в Україні зросла готовність до опору російській агресії
commentss НОВИНИ Всі новини

Паніка не спрацювала: в Україні зросла готовність до опору російській агресії

Українці готові зі зброєю в руках захищати свій будинок від російської агресії

15 лютого 2022, 16:43
Поділіться публікацією:

Панічний настрій охоплює далеко не всіх наших співвітчизників. Як свідчать дані соцопитування КМІС, кількість українців, готових зі зброєю в руках захищати свій будинок і свою землю у разі широкомасштабного російського вторгнення лише зростає. Так, у грудні тих, хто готовий зі зброєю в руках захищати свою країну від російської агресії, було 50,2%. А у лютому таких уже 57,5%. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на офіційний сайт КМІС, де й опубляковані результати дослідження.

Паніка не спрацювала: в Україні зросла готовність до опору російській агресії

Тероборона. Фото: з відкритих джерел

Якщо розбирати детальніше, то соціологи зазначають, що з 33,3% до 37,3% підвищилася готовність чинити збройний опір. Також з 21,7% до 25% зросла готовність українців брати участь у масових акціях, виступаючи проти російської агресії, приєднуючись до акцій громадянського спротиву.

Якщо говорити про готовність українців захищати свою землю залежно від географічного розташування, то традиційно найбільше готовність чинити опір на заході країни – 72,2%. Найменше на сході – 30,5%. Якщо говорити саме про збройний опір, то в західній частині країни людей, які готові зі зброєю в руках боротися з агресором приблизно 44,8%, тоді як на сході – до 17,8%. 

У КМІС уточнюють, що соцопитування методом телефонного дзвону проводилося з 5 по 13 лютого 2022 року. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Зеленського відреагували на намір Росії визнати ОРДЛО. Позицію Офісу президента озвучив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, зазначивши, що подальші розмови тепер про виконання Мінських угод не мають жодного сенсу. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ккк

15 лютого 2022, 17:35

бред! кого защищать? жидовскую продажную власть,которая вытягивает у населения последие деньги?! да с россией лучше чем с этой пархатой властью! в киеве цены уже выше чем в москве или европе благодаря зеленой жидовской свинье! а зарплаты как в африке.


Новини