Головна Новини Суспільство події Паливо за каву: як топ-менеджер "Укрнафти" розвиває власний кавовий бізнес
commentss НОВИНИ Всі новини

Паливо за каву: як топ-менеджер "Укрнафти" розвиває власний кавовий бізнес

Родина Корецьких торгує своєю кавою з приватними і з державними компаніями, на чому заробляє мільйони гривень.

12 квітня 2023, 20:03
Поділіться публікацією:

Сергій Корецький, керівник державної "Укрнафти", продає приватним і державним компаніям паливо державної "Укрнафти" зі знижками, натомість ті ж самі компанії купують в його фірми каву. Таку заяву зробив юрист і політичний оглядач Михайло Шнайдер, повідомляють "Українські новини"

Паливо за каву: як топ-менеджер "Укрнафти" розвиває власний кавовий бізнес

Сергій Корецький (фото з відкритих джерел)

"Це новий керівник "Укрнафти" Сергій Корецький. Діяч з мільйонною зарплатою. Ну а саме смішне полягає у тому... що самої заробітної плати йому виявилося замало. І він налагодив хитромудру схему не зовсім законного бартеру – паливо за каву", – йдеться у публікації ЗМІ.

ЗМІ повідомляє, що родина Корецьких володіє компанією ТОВ "Санеко Трейд" (відома через бренд "Ідеаліст кава") – виробником кави. Вона торгує своєю продукцією з приватними і з державними компаніями, на чому заробляє мільйони гривень. Виручка компанії у 2023 році (якраз з моменту призначення Корецького до "Укрнафти") стала зростати – за три місяці цього року вони отримали більше, ніж за весь 2021 рік – 18 млн гривень. Таким чином зростання доходів компанії може скласти 400 відсотків.

"Повідомляється, що Корецький продає приватним та державним компаніям паливо державної "Укрнафти" зі знижками, а потім ті ж самі компанії купують у фірми Корецького каву. Наприклад, з грудня 2022 року, за наявною інформацією, "Укрзалізниця" вже купила у нього каву на понад 3 мільйона гривень. А ще паливо зі знижками, як повідомляється, одержують мережі конкуренти "Укрнафти" — WOG, SOCAR та Інші. І, яка несподіванка, вони теж купують каву у Корецького. Такими фантастичними темпами, лише за один квартал, його кавова компанія отримає свій річний обіг", – повідомляє видання.

Також у списку контрактів компанії Корецьких є контракт на 12 млн 837 тисяч гривень з ТОВ "Глуско Рітейл" – мережею АЗС, яку пов'язують з Віктором Медведчуком, що може бути причиною приховування цього бізнесу з боку держпосадовця.

Кава "Ідеаліст" виробляється ТОВ "Санеко Трейд". Бенефіціаром компанії є дружина держпосадовця Сергія Корецького Ірина. Водночас в реєстрі судових рішень є справи в яких з ТОВ "Санеко Гурме" (компанія з групи "Ідеаліст-кава") ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" намагається стягнути борг в 1 852 175,93 гривень.

Як зазначалося раніше, на посаді в "Укрнафті" Сергій Корецький отримував зарплату у 3,5 млн гривень на місяць.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини