Головна Новини Суспільство події П'ятий день вторгнення: Україні йде нова допомога, а Росії – нові пакети санкцій
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ятий день вторгнення: Україні йде нова допомога, а Росії – нові пакети санкцій

Війська та техніка агресора підібралися впритул до столиці, але Київ тримає оборону. Харків, Миколаїв, Суми залишаються у кільці ворожих військ, але офіційно під контролем України

1 березня 2022, 09:10 comments1511
Поділіться публікацією:

Ми пережили п'яту добу російського відкритого вторгнення до України. Експерти у перервах між боями та обстрілами продовжують аналізувати те, що відбувається для видання "Коментарі".

П'ятий день вторгнення: Україні йде нова допомога, а Росії – нові пакети санкцій

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Санкції призведуть до руйнування тієї частини економіки РФ, яка працює на її обороноздатність

Голова правління неурядової організації "Майдан закордонних справ", член Політради парії "Сила та Честь" Олег Бєлоколос упевнений, що, розпочавши широкомасштабне вторгнення в Україну, Путін та його кліка припустилися величезної помилки. Вони абсолютно невірно оцінили стан українського суспільства, і можливу реакцію міжнародного співтовариства.

"Вже сьогодні можна з упевненістю сказати, що Росія серйозно прорахувалась у багатьох відносинах, – зазначає експерт. – Так, Сполучені Штати оголосили про припинення усіляких переговорів з Путіним щодо обмеження озброєнь, стратегічної стабільності та "гарантій безпеки". Заступник голови Держдепартаменту США Уенді Шерман у нещодавньому інтерв'ю російській газеті "Комерсант" прямо заявила: "На даному етапі я не бачу причин для діалогу зі стратегічної стабільності". А потім додала: "Справа була не в гарантіях безпеки Росії. А у її бажанні підпорядкувати собі Україну". Ввівши персональні санкції проти Путіна та Лаврова, США дали більш ніж ясно зрозуміти, що вони взагалі не планують мати справу із сьогоднішньою кремлівською клікою. Таку позицію Вашингтона практично поділяють у столицях країн-членів G7 та ЄС. Тобто жодних "гарантій безпеки" для РФ більше не передбачається".

Навпаки, наголошує Олег Бєлоколос, НАТО ще більше посилює свою присутність на Східному фланзі та показує, що жорстке стримування Росії відтепер є найголовнішим пріоритетом Альянсу.

"Військова допомога Україні все більше збільшується – і ще зростатиме. Потуги РФ викликати паніку та залякати українське мирне населення, застосовуючи масові обстріли цивільних об'єктів, не лише викликають огиду та обурення у всьому світі, а й сприяють збільшенню країн, які бажають надати нам військово-технічну допомогу, – наголошує експерт. — Різного роду нещодавно оголошені санкції набагато раніше, ніж багато хто думав, призведуть до руйнування, принаймні, тієї частини економіки РФ, яка працює на її обороноздатність. Санкції проти Центрального банку РФ та Російського фонду прямих інвестицій є прямим ударом по економічній основі влади. Відмова ж міжнародних транспортних компаній працювати з будь-якими російськими вантажами, включаючи нафту і нафтопродукти, загрожує різким скороченням бюджетних надходжень взагалі, що обіцяє агресору дуже багато і багато в чому катастрофічні проблеми в майбутньому".

Коли окупанти схльоснуться з українськими десантно-штурмовими військами – відбуватимуть на той світ масовим маршем

Учасник АТО, чинний військовий, директор Міжнародного центру протидії російській пропаганді Юрій Кочевенко запевняє:

"Незважаючи ні на що, на якісь поступи, захоплення і так далі – росіяни не досягли головного. І справа тут не лише у Києві. Хоч їм, звичайно, пц, як важливо його захопити. Але спочатку, гадаю, окупанти мріяли розбити українські збройні сили, зламати дух української нації. Але – обламалися!".

На думку експерта, одним із головних завдань агресора було – оточити та ліквідувати угруповання ЗСУ у районі операції Об'єднаних сил.

"Оскільки саме тут знаходяться найбільш укомплектовані, підготовлені, боєздатні частини ЗСУ. І росіянам було дуже важливо знищити нас тут. Тоді вони могли б більш вільно господарювати по решті території України. Але у них нічого не вийшло! Вони втягнулися в затяжні, виснажливі бої, в яких зазнають великих втрат. Так, у них є чисельна перевага, а також перевага у певних видах техніки та авіації. І їм вдається просунутися у якихось місцях. Але це тимчасове явище. Як і взагалі їхня поява на нашій землі", – наголошує Юрій Кочевенко.

Він наголошує на тому, що українські воїни, вся українська нація – мобілізовані, до нас йде потужна військово-технічна допомога, тоді як від Росії відвертається весь світ.

"Ми перегрупуємося – і роздавимо противника, – упевнений воїн. – Адже вони ще з українським десантом по-справжньому не махалися. Відгрібають навіть від тероборони. А, коли схлинуться з українськими десантно-штурмовими військами – відбуватимуть на той світ масовим маршем".

Читайте також на порталі "Коментарі" — росіяни виявилися відрізаними від Mastercard.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини