Головна Новини Суспільство події П'ятірка найдорожчих міст для життя – рейтинг
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ятірка найдорожчих міст для життя – рейтинг

Київ в цьому рейтингу опинився на 88 місці

1 грудня 2021, 09:00
Поділіться публікацією:

У 2021 році Тель-Авів посів перше місце у рейтингу найдорожчих міст для життя у світі. Місто стало лідером рейтинг, хоча ще рік тому біло лише на 5-й позиції. Як передає видання "Коментарі", про це свідчать дані рейтингу Economist Intelligence Unit.

П'ятірка найдорожчих міст для життя – рейтинг

Тель-Авів. Фото: flydubai.com

Друге в Ізраїлі за чисельністю населення місто в 2020 році посідало п'яте місце в рейтингу, а вже в 2021 щільно закріпилося на першій позиції. На вихід Тель-Авіва у лідери рейтингу вплинуло кілька чинників, зокрема, зміцнення національної валюти щодо долара. Сюди ж варто віднести зростання цін на проїзд у громадському транспорті та на продукти.

Компанію Тель-Авіву традиційно склали гранди Європи та розвинені азіатські міста. У середині рейтингу опинилися північноамериканські та китайські міста. Ну, а міста з найнижчими цінами для життя були розташовані на Близькому Сході та в Африці.

Що ж до міста, яке зайняло другу позицію, то це Париж. Столиця Франції розділила друге місце із Сінгапуром. Цюрих та Гонконг також розташувалися у першій п'ятірці найдорожчих міст.

Виходячи з оприлюдненого рейтингу, також визначилося найдешевше місто у світі для проживання. Ним став Дамаск (Сирія). Місто зберегло свої позиції з 2020 року.

Що ж до столиці України, то Київ розташувався на 88 місці у світі, піднявшись на 13 позицій. У 2020 році цей стрибок був ще більш відчутним. Зростання відбулося одразу на 22 позиції. Життя у Києві продовжує дорожчати.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Київ три дні поспіль очолював рейтинг міст із найзабрудненішим повітрям у світі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини