Головна Новини Суспільство події Овочі в Україні різко дорожчають: які продукти зросли в ціні та скільки коштують цього тижня
commentss НОВИНИ Всі новини

Овочі в Україні різко дорожчають: які продукти зросли в ціні та скільки коштують цього тижня

Огірки подорожчали на 26%: що відбувається на ринку овочів

сьогодні, 17:47
Поділіться публікацією:

За останній тиждень українці відчули значне підвищення вартості огірків, що пов’язано з різким зменшенням їхньої пропозиції. Через холодну погоду фермери змушені завершувати сезон вирощування тепличних огірків, тому кількість овочів на ринку знизилася, що і призвело до зростання цін. Тепер ціна на огірки варіюється від 65 до 80 грн за кілограм.

Овочі в Україні різко дорожчають: які продукти зросли в ціні та скільки коштують цього тижня

Вартість огірків в Україні стрімко росте

Аналітики проєкту EastFruit відзначають, що ще одним чинником подорожчання стало те, що імпортних огірків на ринку практично немає. Відсутність конкуренції з іншими країнами, а також високий попит серед українських споживачів, змушують ціни рости навіть при обмеженій кількості продукції.

Відомо, що в супермаркетах ситуація з цінами виглядає наступним чином: в Auchan огірки коштують 83 грн за кілограм, у Сільпо – від 99 грн/кг, а в АТБ – 79,89 грн/кг. Різниця у вартості залежить від якості овочів і політики конкретної мережі.

Експерти прогнозують, що вже наступного тижня на ринку можуть з'явитися перші імпортні огірки, оскільки внутрішні запаси скорочуються. Станом на сьогодні, тепличні огірки вже на 14% дорожчі, ніж минулого року в цей самий час, що змушує шукати альтернативні джерела постачання.                                                  

Читайте також на порталі “Коментарі” — Цієї зими в Україні варто очікувати помітне зростання цін на деякі основні продукти харчування. За прогнозами, вартість овочів, молочних продуктів, яєць та м'яса курятини може піднятися на 10-15%. Про це повідомив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук під час свого виступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини