Головна Новини Суспільство події Отримати прописку в Україні можна буде через додаток "Дія"
commentss НОВИНИ Всі новини

Отримати прописку в Україні можна буде через додаток "Дія"

Зареєструвати своє місце проживання за допомогою смартфона можна буде вже з квітня

10 лютого 2021, 15:23
Поділіться публікацією:

Цифровизация України просувається вперед семимильними кроками. Принаймні, такий висновок можна зробити, судячи з повідомлень Міністерства цифрової трансформації України і розвитку електронного сервісу "Дія", яке є для українських громадян через мобільний додаток.

Отримати прописку в Україні можна буде через додаток "Дія"

Додаток Дія в смартфоні / фото з відкритих джерел

Як відомо, за допомогою програми "Дія" можна вже отримати електронне посвідчення водія, верифікувати свій ІПН, отримати електронний паспорт і інше. Тепер же до функціонала "Дії" додали ще одну корисну можливість. Користувачі сервісу зможуть прописатися за місцем проживання використовуючи тільки смартфон. Про це повідомили в Мінцифрі.

Так, онлайн-послугу з реєстрації місця проживання планують запустити вже у квітні поточного року. За допомогою неї можна отримати прописку у власній квартирі.

"Вже у квітні ми запускаємо спрощену процедуру, це можна буде зробити онлайн. Як це можна буде зробити? Якщо я власник житла, то по суті я прописуюсь декларативно. Я просто заходжу на портал або в додаток "Дія" та реєструюся у кілька кліків", — уточнив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, виступаючи на форумі "Україна 30".

При цьому, прописку може отримати не тільки власник житла, проте в цьому випадку знадобиться власник. Він повинен дати свою згоду за допомогою електронного підпису або погодитися в самому додатку.

Доповнить послугу електронної реєстрації спеціалізований портал, за допомогою якого держслужбовці зможуть при необхідності самостійно перевірити дані прописки громадян.

Раніше "Коментарі" писали про те, що українцям дозволять електронний паспорт для банківських послуг. громадянам пообіцяли новий сервіс — тепер для користування банківськими послугами досить буде пред'явити так званий "електронний паспорт" в відділенні фінансової установи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини