Головна Новини Суспільство події Отримали нові знання: в Україні 500 вчителів пройшли освітню програму в школах STEAM-CAMP
commentss НОВИНИ Всі новини

Отримали нові знання: в Україні 500 вчителів пройшли освітню програму в школах STEAM-CAMP

Вчителі створили цікаві уроки з математики, фізики, хімії та інформатики для школярів

9 липня 2021, 14:32
Поділіться публікацією:

В Україні 500 вчителів з Маріуполя, Кривого Рогу та Запоріжжя, які пройшли лідерську освітню програму в школах STEAM-CAMP, створили цікаві уроки з математики, фізики, хімії та інформатики для школярів.

Отримали нові знання: в Україні 500 вчителів пройшли освітню програму в школах STEAM-CAMP

Лідерська програма STEAM-CAMP (фото з відкритих джерел)

Програму реалізують Фонд розвитку Маріуполя, Запорізька платформа спільних дій, Криворізький фонд майбутнього за фінансової підтримки "Метінвесту", повідомляє пресслужба групи.

Мета навчання — зацікавити молодь вивчати технічні науки й підвищити якість їх викладання в школах для розвитку українських міст. Організатори проєкту хочуть, щоб на технічні напрями в середніх і вищих навчальних закладах могли вчити всі охочі, і для цього ставлять завдання на третину стосовно попереднього року підвищити середній бал ЗНО з математики, фізики та хімії.

"Більш як 5 тисяч учнів у 200 школах вже в наступному році зможуть вивчати точні предмети по-новому. Всі створені вчителями уроки будуть розміщені на спеціальній інтернет-платформі, де педагоги зможуть обмінюватися своїми напрацюваннями та застосовувати їх на практиці", — сказано в повідомленні.

Для тих вчителів, чиї учні покажуть гарні результати на ЗНО, передбачена фінансова мотивація: за кожного учня, який набере більш як 170 балів на ЗНО і вступить до вишу на технічну спеціальність, передбачена премія в розмірі 10 тис. грн.

До фіналу STEAM-CAMP вчителі розробили понад 400 інтегрованих уроків, в яких використовували всі, отримані під час навчання, знання.

"Такі ініціативи дуже важливі для організації освітнього процесу", — зазначив викладач інформатики в початкових класах Артем Дудка.

"Це грандіозний проєкт, який необхідний не тільки для технічних дисциплін, а й для інших спеціальностей", — додав учитель фізики і математики Сергій Аврахов.

"Ми бачимо, як викладачі змінюються, як змінюється їх підхід, як вони впроваджують інтегровані уроки, які стають все  цікавішими для наших дітей", — зазначила директор Департаменту корпоративної культури і розвитку персоналу групи "Метінвест" Лілія Ткаченко.

Виші з Кривого Рогу, Маріуполя і Запоріжжя чекають абітурієнтів на понад 20 спеціальностей в Криворізькому національному університеті і Технологічному інституті Державного університету економіки й технологій, Приазовському державному технічному університеті, Запорізькому національному університеті та Запорізькій політехніці.

Довідка. Програма стартувала в лютому цього року в Кривому Розі та Маріуполі, а у квітні до них приєдналися вчителі із Запоріжжя. Відбір в програму найбільш зацікавлених вчителів проходив через відеотестування і написання есе. Навчання включало п'ять модулів: лідерство в освіті, сучасні методології в навчанні, диджиталізацію, критичне мислення, роботу з інформацією і комунікацію з учнями.

Учасники програми розробляли ідеальний STEAM-урок в групах. Потім їх результати оцінювало компетентне журі, щоб в результаті учні викладачів-учасників проєкту змогли вступити на технічні спеціальності до вишів.

Нові підходи в розвитку STEAM-освіти, в тому числі його популяризація серед школярок і жінок, у фокусі міжнародної спільноти. У фіналі програми STEAM-CAMP вчителів привітали представники посольств Данії, Німеччини, Франції, Великобританії, представництво ЄС в Україні, глава офісу ООН в Україні, офіс ООН Жінки в Україні, а також офіс ОБСЄ в Маріуполі.

В рамках освітньої програми STEAM-CAMP в Маріуполі, Кривому Розі та Запоріжжі проходить виставка "Наука — це вона". Це освітній артпроєкт, який реалізує STEM is FEM за підтримки міжнародних організацій ООН Жінки в Україні та Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ).

Проєкт знайомить усіх охочих з українськими жінками-вченими XX-XXI століть і спростовує думку, що наука — не жіноча справа.

Портрети дванадцяти дивовижних українок, які змінили світ, покликані надихнути сучасних школярок вдосконалюватися в точних науках і пишатися досягненнями співвітчизниць в технологіях і інноваціях.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, скільки заробляють молоді вчителі в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини