Головна Новини Суспільство події Освіта, медицина, оборона: як зростуть основні видатки держбюджету-2022
commentss НОВИНИ Всі новини

Освіта, медицина, оборона: як зростуть основні видатки держбюджету-2022

У бюджеті-2022 закладено підвищення рівня заробітних плат освітян, медиків, військових

15 вересня 2021, 17:30
Поділіться публікацією:

Проект державного бюджету України на 2022 рік погоджено урядом 15 вересня. Про це повідомляється у прес-службі Кабінету міністрів.

Освіта, медицина, оборона: як зростуть основні видатки держбюджету-2022

Кабмін схвалив проект Держбюджету-2022, фото з відкритих джерел

Відомо скільки коштів закладено в держбюджет на кожну із основних сфер життєдіяльності українців. На фінансування медицини передбачено більше коштів, ніж у 2021-му — 197 мільярдів гривень.

За словами прем'єра, така сума фінансування дозволить підвищити рівень мінімальної заробітної плати медикам. Зокрема, мінімально лікар має отримувати 20 тисяч гривень, а середня зарплата лікарів має перевищувати суму в 22,5 тисячі гривень за місяць.

На потреби освіти буде закладено 186 мільярдів гривень. Передбачається, що кошти покриють витрати на виплати заробітних плат освітянам та стипендій студентам, які підвищили у півтора — два рази.

На оборону та безпеку потрібно щонайменше 5,95 відсотка ВВП України. У бюджет мають закласти на 11 мільярдів гривень більше грошей для виплат зарплат військовослужбовцям. Крім того, понад 5 мільярдів буде виділено на програму забезпечення житлом учасників бойових дій, що мають статус внутрішньо переміщених осіб. Сума, що буде виділена на програму розвитку озброєння та модернізації військової техніки, прем'єром не озвучена.

З бюджету й надалі фінансуватимуть державні програми підтримки бізнесу.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що основними пріоритетами для видатків з держбюджету залишаються наступні: медицина, освіта, армія, інфраструктура, соціальні програми, діджиталізація, підтримка підприємців та економіки.

Основні макроекономічні параметри держбюджету-2022 — це зменшення дефіциту бюджету до 3,5%, зменшення державного боргу, зростання зарплат, стабільний курс гривні, зниження інфляції, рекордний рівень зростання ВВП.

Як повідомляв портал "Коментарі", названо основні пріоритети України на сесії Генасамблеї ООН.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини