Головна Новини Суспільство події Орбан знову нудьгує за часами СРСР і дорікає Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан знову нудьгує за часами СРСР і дорікає Україні

Віктор Орбан заявив, що ситуація з угорською мовою на Закарпатті була кращою в СРСР, ніж в Україні

17 листопада 2023, 15:55 comments4356
Поділіться публікацією:

Ситуація з угорською мовою та освітою на Закарпатті за часів СРСР була кращою, ніж зараз за незалежної України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час засідання Угорської постійної конференції (MÁÉRT) зробив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, пише RTL.hu.

Орбан знову нудьгує за часами СРСР і дорікає Україні

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

Глава угорського уряду порушив питання щодо ситуації з угорцями за кордоном. На думку Орбана, ніде у світі немає такої поганої ситуації з угорцями та їх комфортом, освітою, як в Україні, де закарпатські угорці, вважає Орбан, обмежені у багатьох своїх правах.

В Україні, за словами Віктора Орбана, політичне керівництво йде шляхом, який ні до чого не веде, і який Будапешт не може підтримати.

"Я не перебільшую, коли скажу, що з угорською мовою та освітою ситуація за часів Радянського Союзу була кращою, ніж зараз за Української держави", – заявив одіозний прем'єр.

Також він заявив, що Угорщина надасть усю необхідну підтримку закарпатським угорцям, оскільки, за словами Орбана, Україна "продовжує карати закарпатців", незважаючи на війну.

Не упустив можливості Віктор Орбан висловитися і про війну в Україні, яка, на його думку, продовжується, зокрема, через те, що офіційний Київ досі не визначився з військовими цілями в ній.

Читайте також на порталі "Коментарі" — шантаж Будапешта новим пакетом допомоги Україні може не спрацювати, адже Євросоюз знає, як обійти вето Угорщини на 50 млрд євро для України. Брюссель може звернутися за допомогою до інших країн союзу окремо, щоб набрати ту саму суму за рахунок двосторонніх угод. Цей процес може забрати трохи більше часу, але його ефективність не нижча. Про це повідомляє Reuters, з посиланням на джерела.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини