Орбан емоційно висловився про стан Фіцо

Орбан каже, що Фіцо перебуває “на межі життя та смерті” після поранення

Одіозний прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, який отримав поранення внаслідок замаху на нього, перебуває "на межі життя та смерті". Як передає портал "Коментарі", про це пише Reuters, цитуючи сказане Орбаном в ефірі угорського державного радіо.

"Ми бажаємо йому якнайшвидшого одужання та повернення до роботи. Роберт Фіцо перебуває на межі життя та смерті", – заявив Віктор Орбан.

Угорський прем'єр заявив, що "молиться за Фіцо і переживає за Словаччину", адже навіть якщо Фіцо одужає, то він залишиться без роботи на кілька місяців. І це буде у критичний момент напередодні виборів до Європейського парламенту, які відбудуться на початку наступного місяця.

"Ми стоїмо перед виборами, які вирішать не лише питання членів Європарламенту, але й разом із виборами в США можуть визначити хід війни та миру в Європі. У цій ситуації нам дуже знадобився б Роберт Фіцо і налаштована на світ Словаччина", - висловився Віктор Орбан. .

Зазначимо, раніше угорський прем'єр висловив смуток із приводу замаху на свого словацького колегу Роберта Фіцо, оскільки тепер йому самостійно "доведеться боротися за мир".

Читайте також на порталі "Коментарі" - віце-прем'єр-міністр Словаччини Томаш Тараба заявив, що медики закінчили багатогодинну операцію. Безпосередньої загрози життю прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо після замаху немає.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Роберта Фіцо поранено: прем'єр-міністра Словаччини підстрелили на вулиці.