Головна Новини Суспільство події ОПЗЖ: Тільки позбавившись зовнішнього управління, Україна зможе повернути суб'єктність і стати успішною
commentss НОВИНИ Всі новини

ОПЗЖ: Тільки позбавившись зовнішнього управління, Україна зможе повернути суб'єктність і стати успішною

В ОПЗЖ розповіли, яким має бути зовнішньополітичний курс України

31 січня 2022, 12:15
Поділіться публікацією:

Прес-конференція, яку у п'ятницю, 28 січня, президент України провів виключно для іноземних ЗМІ, – красномовний доказ того, що Офіс президента не просто ігнорує українську журналістику, а й визнає свою повну залежність від Заходу. Про це заявили у партії "Опозиційна платформа – За життя".

ОПЗЖ: Тільки позбавившись зовнішнього управління, Україна зможе повернути суб'єктність і стати успішною

Фото ілюстративне / Pixabay

У політсилі наголосили, що, віддаючи перевагу закордонним журналістам, влада демонструє неповагу до українських медіа.

"Курс влади на знищення свободи слова, взятий під час закриття каналів "112 Україна", NewsOne, ZIK, UkrLive та "Перший незалежний", досяг свого апогею 28 січня, коли стало зрозуміло, що для влади існує лише західна преса, а спілкування з українською зводиться або до прямого знищення ЗМІ, або до видачі інструкцій, як необхідно висвітлювати її діяльність", – вважають у ОПЗЖ.

В опозиційній партії впевнені, що таким чином влада вкотре визнала свою повну адміністративну, фінансову, дипломатичну, інтелектуальну та інформаційну залежність від Заходу, який продовжує нав'язувати Україні свій порядок денний.

"Диктований колективним Заходом повістка заснована не на фактах і не на національних інтересах України, а на провокаціях, мареннях та відвертих фейках, яких численні "центри боротьби з фейками" впритул не помічають, як не повинні помічати "інститути протидії корупції" злочини західних корпорацій", – йдеться у заяві політсили.

На думку представників "Опозиційної платформи – За життя", політика влади, яка полягає у потуранні Заходу, матиме катастрофічні наслідки для України.

"Слабкі та нерішучі спроби влади дискутувати із західними політиками, не даючи різкої та принципової оцінки багаторічної кампанії русофобії та антиукраїнської істерії, не називаючи зовнішнє управління своїм ім'ям, яке супроводжується публічним приниженням українських журналістів в очах їхніх західних колег, – приречені на провал. Провал тим більше болючий, що сама влада своїми діями визнає катастрофічні наслідки зовнішнього управління Україною та перетворення її із суб'єкта на об'єкт міжнародної політики", – йдеться у заяві партії.

В ОПЗЖ також наголосили, що політичні сили, які припустилися зміцнення зовнішнього управління в нашій державі, мають піти з української політичної арени.

"Лише політика відновлення суб'єктності України, її багатофакторності, захисту суверенітету та незалежності здатна перетворити Україну на успішну державу. Ми звертаємось до наших прихильників та до тих, хто підтримує інші політичні сили. Цей незаперечний факт ефективної стратегії нашої країни необхідно визнати сьогодні, незважаючи на симпатії та антипатії, тому що альтернативи цьому політичному курсу немає", – констатували в "Опозиційній платформі – За життя".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини