Головна Новини Суспільство події Опалювальний сезон під загрозою: експерт розповів, чи вистачить Україні газу на зиму
commentss НОВИНИ Всі новини

Опалювальний сезон під загрозою: експерт розповів, чи вистачить Україні газу на зиму

За словами експерта, якщо зима буде холодною, то дефіцит газу може сягнути 3,5 млрд кубометрів

6 листопада 2021, 19:50
Поділіться публікацією:

Наша країна в час опалювального сезону 2021-22 року може відчути нестачу голубого палива, якщо майбутня зима прийде з морозами. Про це під час телеефіру "Україна-24"   повідомив  керівник енергетичних досліджень Центру Разумкова Володимир Омельченко.

Опалювальний сезон під загрозою: експерт розповів, чи вистачить Україні газу на зиму

Україні може не вистачити газу на зиму (фото з відкритих джерел)

За його словами, якщо випаде зима, яка буває в нас завжди, то нестача голубого палива становитиме близько 2 млрд кубічних метрів. Якщо в зимові місяці допікатимуть морози, то країні не вистачатиме голубого палива в обсягах  3,5 млрд кубометрів. Якщо зимова пора буде теплою, нестача газу буде невеликою, і  опалювальний період закінчиться без особливих проблем,- резюмував експерт.

Нагадаємо, що "Коментарі"  інформували про те, що ціна газу залежатиме від його якостіВідповідно до прийнятого закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії" по-іншому обраховуватимуть ціну на енергоносії. Мова йде про ціни на блакитне паливо. Про це повідомляють в прес-службі Кабінету міністрів України. Схвалений закон передбачає, що Кабмін буде вирішувати як збалансувати ринок природного газу. Серед інших змін буде внесено зміни до визначення цін на газ. Вартість будуть обраховувати в залежності від показників якості палива. Закон має набути чинності з травня 2022 року. Тоді українцям запропонують економити на оплаті за газ завдяки тому, що розмір спожитого газу буде розраховуватися в кіловат-годинах. Однак доведеться встановити нові лічильники на газ, їх вартість становитиме до 30 тисяч гривень.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини