Головна Новини Суспільство події ООН ухвалила резолюцію про негайне припинення вогню в Газі: як проголосувала Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

ООН ухвалила резолюцію про негайне припинення вогню в Газі: як проголосувала Україна

Україна утрималася від підтримки резолюції ООН про негайне припинення вогню у Газі

28 жовтня 2023, 08:40
Поділіться публікацією:

Резолюцію про негайне припинення вогню у Газі ухвалили в ООН. У ній не згадувалося про терористів ХАМАСу. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Times of Israel".

ООН ухвалила резолюцію про негайне припинення вогню в Газі: як проголосувала Україна

ООН. Фото - з відкритих джерел

Резолюція ООН закликає припинити бойові дії у секторі Газа, звільнити всіх заручників, захистити мирних жителів та гуманітарні організації, а також забезпечити доставку гуманітарної допомоги до сектору.

Сто двадцять країн проголосували за резолюцію, подану Йорданією, тоді як тільки 14 проголосували проти, включаючи США, Австрію, Хорватію, Чехію, Угорщину, Ізраїль.

Сорок п'ять країн утрималися, включаючи Україну.

У документі не було жодної згадки про терористичне угруповання ХАМАС. Канада виступила з ініціативою додати до резолюції засудження бойовиків. Більшість членів виступили за таку пропозицію, але прийняти її не вистачило голосів.

На резолюцію ООН вже відреагував Ізраїль. Міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен заявив, що його країна не відмовлятиме від своєї головної мети – знищення ХАМАС, жодні міжнародні заклики ізраїльську армію вже не зупинять.

Читайте також на порталі "Коментарі" — через три тижні після нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль, армія останнього (ЦАХАЛ) все ще не наважилася розпочати повномасштабну операцію в Секторі Газа. Проводяться обстріли, невеликі рейди, але анонсованої наземної операції, проти якої виступили як противники, і союзники Ізраїлю, немає. Натомість Росія вже не приховується свого зв'язку не лише з Іраном, а й із ХАМАСом, приймаючи в Москві їхніх представників. Що, зрозуміло, викликає роздратування в Ізраїлі. Експерти розповіли виданню "Коментарі" про те, що можна сказати про близькосхідне загострення на даний момент — і як ситуація, ймовірно, розвиватиметься далі.

ООН ухвалила резолюцію про негайне припинення вогню в Газі: як проголосувала Україна - фото 2




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини