Головна Новини Суспільство події Онкозахворюваність у районі шламосховищ МГЗ виявилася нижчою, ніж в області
commentss НОВИНИ Всі новини

Онкозахворюваність у районі шламосховищ МГЗ виявилася нижчою, ніж в області

За останній рік онкозахворюваність у Вітовському районі, що прилягає до сховищ відходів виробництва глиноземного заводу, знизилася на 43,4 %

29 жовтня 2021, 15:49
Поділіться публікацією:

Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації не може відповісти, чи є зростання чи зниження захворюваності у районі Миколаївського глиноземного заводу (МГЗ). Про це повідомляє РБК-Україна.

Онкозахворюваність у районі шламосховищ МГЗ виявилася нижчою, ніж в області

Миколаївський глиноземний завод - фото з відкритих джерел

Громадська організація "Стоп шлам" з посиланням на ОДА повідомила про зростання онкозахворюваності у Вітовському районі Миколаївської області. Негативну статистику пов'язали з роботою МГЗ, що у районі.

На самом ж МГЗ навели цифри статистики Галицинівської ОТГ, де безпосередньо розташований завод і живе більша частина його працівників. На МГЗ вкотре звинуватили громадських діячів у маніпуляціях. Щодо "Стоп шламу" поліція проводить розслідування у справі про шахрайство під час спроби стягнення із заводу 9,2 млрд грн моральної компенсації.

Колишній Вітовський район досить великий і в ньому працює з десяток підприємств. Щоб отримати точну картину, видання запросило у ОДА уточнювальні дані щодо Галицинівської ОТГ. Саме там знаходиться завод, а більшість працюючих на ньому проживають у селах громади: Галицинове, Лупареве, Лимани.

Проте виявилося, що точних даних Управління охорони здоров'я немає, статистика ведеться в розрізі районів. Але навіть така статистика не відповідає озвученим ГО "Стоп шлам" цифрам.

За останній рік онкозахворюваність у Вітовському районі знизилася на 43,4%, а за звітний період 2015-2019 – на 0,4%.

Середній показник захворюваності на онкологічні хвороби на 100 тисяч населення у Вітовському районі за 2020 р. — 247,1, що значно нижче середнього по області в 314.

Для порівняння: найвищий показник зафіксовано у Миколаєві – 373. Він знизився за останній рік на 12,6%. А зростання нових випадків ракових захворювань спостерігається у Братському (8,7%) та Арбузинському районах (2,5%).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини