Головна Новини Суспільство події Олександр Кацуба: Україна переживає бум видобутку газу, вийти на ринок стало простіше
commentss НОВИНИ Всі новини

Олександр Кацуба: Україна переживає бум видобутку газу, вийти на ринок стало простіше

Підприємець говорить, що зараз в Україні стало значно менше регулювання та бюрократії.

17 листопада 2023, 14:25
Поділіться публікацією:

Глава НАК "Нафтогаз" Чернишов заявив, що Україна вперше в історії пройде зиму за рахунок виключно власного газу. Це стало можливим не лише через падіння споживання, а й завдяки збільшенню власного видобутку. Підприємець та експерт у сфері енергетики Олександр Кацуба пояснює це тим, що вийти на ринок газу зараз набагато простіше, ніж 5-10 років тому. Як повідомляє портал "Коментарі", про це він розповів в інтерв'ю для УНН.

Олександр Кацуба: Україна переживає бум видобутку газу, вийти на ринок стало простіше

Олександр Кацуба

Підприємець розповів, що стало значно менше регулювання та бюрократії: перспективні ділянки можна виграти на аукціоні, нічого "рішати" не треба, а активи коштують дешевше. Зараз високі лише податки, але це логічно – державі потрібні гроші, щоб виграти війну. Тому й видобуток зростає, каже Кацуба. 

При цьому експерт зазначає, що наразі ринку не вистачає іноземних інвестицій. Перша причина — запита інвесторів на нормальне судочинство. Підприємець вважає, що без прозорого суду, якому будуть довіряти, потік інвестицій в Україну буде обмеженим. Але ключовою причиною наразі є війна. 

“Ну от є умовно сьогодні Ізраїль, вони мають гостру фазу війни. Ви думаєте, у них черга в останній місяць інвесторів? Обставини війни, які нам зрозумілі, все-таки не дуже зрозумілі іноземцям. Ми ось говоримо. Виє сирена. Ми далі працюємо. Ну, перейдемо в підвал. Візьмемо із собою ноутбук і там працюватимемо. Для нас це вже частина буденності.І ми вкладаємося, розвиваємося, віримо у краще”, — розповідає Кацуба. 

Зазначимо, Олександр Кацуба – український підприємець, експерт у сфері енергетики, власник компанії "АЛЬФА ГАЗ".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини