Головна Новини Суспільство події Окупанти обдзвонюють маріупольців, що виїхали з міста: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти обдзвонюють маріупольців, що виїхали з міста: яка причина

Окупанти хочуть повернути маріупольців в блокадне місто та створюють там "поліцію" псевдореспубліки

25 квітня 2022, 16:19
Поділіться публікацією:

Окупанти обдзвонюють маріупольців, що виїхали з міста: яка причина

Фото ілюстративне / Pixabay

Російські окупанти планують створити в розбомбленому місті зони "безпечного компактного розселення" для містян, планують селити людей в Приморському районі Маріуполя, там де вціліли будинки в районі селища моряків. Про це написала Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

За наявною інформацією, в приватні будинки окупанти планують заселяти кілька родин. З метою "відновлення" життя в місті вони телефонують тим містянам, які виїхали з блокади та стали переселенцями. По телефону вони вимагають від містян повернутися до Маріуполя. В місті окупаційна влада з колаборантами відкрила чотири відділки так званої "міліції ДНР" та планують, що на них зголосяться працювати колишні поліціянти, що допомагатимуть їм тероризувати місцевих.

За словами омбудсменки, терор маріупольців та дії окупантів в місті — це геноцид українського народу відповідно до статті 6 Римського статуту міжнародного кримінального суду та воєнний злочин, визначений Статутом Міжнародного військового трибуналу і Римським статутом, а тактож пряме порушення окупантами норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Чиновниця закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час війни враховувати нові факти воєнних злочинів окупантів проти місцевого населення.

Величезна братська могила в Мангуші за попередніми даними, має від 3 до 9 тисяч поховань маріупольців, повідомляють в міськраді.

Ми писали, що за даними української розвідки рф планує застосувати в місті зброю масового ураження.

Портал "Коментарі" писав поради експертів щодо того, як спілкуватися та чи спілкуватися українцям з рідними з Росії. Психолог, волонтер Валентин Кім наголошує, що путінський режим протягом 20 років цілеспрямовано "муштрував" суспільство, знищуючи опозицію, знищуючи будь-яку, відмінну від офіційної, позицію, будь-яке інакодумство.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини