Головна Новини Суспільство події Охоронятимуть кордон із Білоруссю: Україна отримала два сучасні вертольоти (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Охоронятимуть кордон із Білоруссю: Україна отримала два сучасні вертольоти (ФОТО)

Сучасне обладнання гвинтокрилих машин дозволить контролювати межі держави у будь-який час доби

20 листопада 2021, 18:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Українські прикордонники отримали два нові вертольоти. Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства внутрішніх справ України.

Охоронятимуть кордон із Білоруссю: Україна отримала два сучасні вертольоти (ФОТО)

Н-125. Фото: mvs.gov.ua

Як стало відомо, сьогодні, 20 листопада, два вертольоти Н-125 виробництва компанії Airbus Helicopters прибули до Києва. У відомстві зазначили, що нові машини нестимуть службу на ділянці кордону з Білоруссю.

Нові вертольоти оснащені супутниковими передавачами, гучномовцями, системами цифрового зв'язку, спеціалізованими авіаційними прожекторами, камерами з високою роздільною здатністю Flir, електричними лебідками та аварійним плавучим спорядженням.

Сучасне обладнання дозволить контролювати межі держави у будь-який час доби.

"Це потужне посилення ДПСУ, а безпека кордонів на сьогодні є для МВС одним з основних пріоритетів", — зазначив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Гончаров.

Для довідки: постачання гвинтокрилих машин Airbus здійснюється відповідно до угоди між Урядом України та Урядом Французької Республіки для створення Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні. Усього за контрактом з Airbus Helicopters заплановано постачання 24 таких вертольотів. Перші два екземпляри прибули до України у січні 2020 року.

Охоронятимуть кордон із Білоруссю: Україна отримала два сучасні вертольоти (ФОТО) - фото 2

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що Міністр оборони Олексій Резніков вважає дуже позитивним сигналом пожвавлену реакцію міжнародної спільноти на можливий наступ військ з боку Росії.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що у США пропонують внести до оборонного бюджету поправку про вбивчі санкції проти РФ. Поправка передбачає, що у разі вторгнення РФ в Україну президент Байден має запровадити санкції. Сенат має зібратися 25 листопада для розгляду законопроєкту оборонного бюджету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини