Головна Новини Суспільство події Охорону кордону посилять дронами: що розповіли в Держприкордонслужбі
commentss НОВИНИ Всі новини

Охорону кордону посилять дронами: що розповіли в Держприкордонслужбі

Українські кордони контролюватимуть за допомогою дронів

10 грудня 2021, 16:40
Поділіться публікацією:








Постачальник надав Державній прикордонній службі закуплені комплекси безпілотних літальних апаратів. Вартість придбаних дронів для охорони кордону складає майже 50 мільйонів гривень. Про це розповіли в прес-службі Міністерства внутрішніх справ.

Охорону кордону посилять дронами: що розповіли в Держприкордонслужбі

Закуплені безпілотники для прикордонної служби, фото Міністерства внутрішніх справ

Повідомляється, що частина дронів передана до Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота. Прикордонники отримали вісім комплексів, що складаються з 24 безпілотних літальних апаратів та моніторингового обладнання для управління. До січня 2022 року прикордонники отримають ще 36 дронів.

За словами начальника інженерно-авіаційної служби безпілотних авіаційних систем авіаційного управління Адміністрації Держприкордонслужби України Андрія Коваленка, дрони будуть використовуватися для того, щоб моніторити ситуацію з повітря та виявляти порушників, які хочуть перетнути кордон.

Дрони також оснащені оптичними і тепловізійними камерами, системами розпізнавання перешкод й можуть діяти в радіусі до 15 км від місця розташування оператора. Кожен комплекс складається з трьох дронів DJI Matrice 300, пультів дистанційного керування, гаджетів, камер. Крім того, дрони можна оснастити камерами денного бачення, лазерними далекомірами. До кожного комплексу входить планшет та ноутбук, де обробляється інформація з відеокамер.

За допомогою дистанційного керування прикордонники зможуть робити фотографії порушень та знімати відео з місць, де порушується законодавство про перетин державного кордону. За словами представника Держприкордонслужби, дрони допоможуть краще контролювати ситуацію на кордоні та запобігати правопорушенням.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти пояснили, чого насправді хоче Росія від України, і це не територія.

Охорону кордону посилять дронами: що розповіли в Держприкордонслужбі - фото 2
Охорону кордону посилять дронами: що розповіли в Держприкордонслужбі - фото 3
Охорону кордону посилять дронами: що розповіли в Держприкордонслужбі - фото 4



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини