Головна Новини Суспільство події Офіс генпрокурора попросить у Канади аудіозаписи у справі авіакатастрофи МАУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіс генпрокурора попросить у Канади аудіозаписи у справі авіакатастрофи МАУ

Це буде вже четвертий запит канадській стороні

10 лютого 2021, 17:55
Поділіться публікацією:

Офіс генерального прокурора підготував запит до Канади про надання правової допомоги стосовно аудіозапису, на якому може бути інформація про ймовірний умисний мотив Ірану збити Boeing 737 компанії МАУ під Тегераном. Дану інформацію оприлюднила прес-служба Офісу генпрокурора.

Офіс генпрокурора попросить у Канади аудіозаписи у справі авіакатастрофи МАУ

Авіакатастрофа МАУ - фото з відкритих джерел

За словами заступника Ірини Венедиктової Гундюза Мамедова, це буде вже четвертий запит від української сторони Канаді:

"Сподіваємося, що Канада без зайвих очікувань надасть Україні наявні у них записи переговорів, які були опубліковані в ЗМІ. Ми розраховуємо на отримання аудіофайлу, адже процеси дослідження запису і проведення фонетичних експертиз можуть бути запущені паралельно: в Канаді і в Україні. А, отже, і слідство піде більш оперативно для швидкого встановлення істини та відновлення справедливості ", — заявив Мамедов.

Нагадаємо, що розвідка Канади має секретні аудіозаписи розмови міністра закордонних справ Ірану з приводу авіакатастрофи Boeing 737 під Тегераном. Ця інформація підтверджена представником прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо. Відомо, що в розмові бере участь чоловік, якого ідентифікують як міністра закордонних справ Ірану. Він обговорює ймовірність того, що літак МАУ під іранської столицею могли збити навмисне. При цьому нібито чиновник заявляє, що повна інформація з приводу авіакатастрофи швидше за все ніколи не розкриється, оскільки це суперечить національним інтересам Ірану.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що катастрофа літака Boeing-737 авіакомпанії "МАУ", що виконував рейс "Тегеран-Київ", сталося 8 січня близько 6 ранку. На борту перебували громадяни семи країн — 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Серед них — 11 громадян України. Всі, хто знаходився на борту, загинули.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини