Головна Новини Суспільство події Офіційно: уряд вирішив, чи зросте мінімалка у 2025 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіційно: уряд вирішив, чи зросте мінімалка у 2025 році

У 2025 році мінімальна зарплата в Україні залишиться такою ж, як і цьогоріч

сьогодні, 16:38
Поділіться публікацією:

У наступному році мінімальна зарплата в Україні залишиться на тому ж рівні, що і в 2024 році. Про це заявив Міністр фінансів Сергій Марченко під час брифінгу. Він зазначив, що зараз уряд не може дозволити собі підвищувати зарплати через економічну ситуацію і домовленості з міжнародними партнерами.

Офіційно: уряд вирішив, чи зросте мінімалка у 2025 році

В наступному році розмір мінімальної зарплати збережеться на рівні 2024 року

Зазначимо, що у 2024 році уряд збільшив мінімальну зарплату на 19%, і вона склала 8 тисяч гривень. Це було значним зростанням порівняно з попередніми роками.                                       

"На даному етапі, і це також було домовлено з нашими ключовими партнерами, в нас немає змоги підвищувати соціальні стандарти. В цьому році ми таку змогу мали і підвищили мінімальну заробітну плату на 19%, до 8 тисяч гривень. Ми вважаємо за можливе на наступний рік зберегти цей розмір на весь рік", – зазначив Сергій Марченко.                                                                                          

Читайте також на порталі “Коментарі” — Мінімальна зарплата в Україні впродовж останнього десятиліття зросла майже у шість разів, за офіційними даними від Міністерства економіки.                                 

Раніше “Коментарі” також писали, що Держбюджет-2025 — суперечливий, з одного боку Україні катастрофічно не вистачає коштів на виплати військовим та оборону країни, а з іншого — збільшують зарплатний фонд органів влади. Збільшення фонду оплати праці держорганів прокоментував народний депутат України Олексій Кучеренко, повідомляє портал "Коментарі".                                            



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини