Головна Новини Суспільство події Одну з головних обіцянок Зеленського виконати нереально: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Одну з головних обіцянок Зеленського виконати нереально: про що йдеться

Екс-радник міністра енергетики Лана Зеркаль заявила, що ми часто озвучуємо фантастичні плани, які невідомо, як реалізувати

12 липня 2024, 17:10 comments2709
Поділіться публікацією:

Колишній радник міністра енергетики Лана Зеркаль заявила, що не вірить у побудову 1 ГВт газової генерації до кінця року, який раніше анонсував президент України Володимир Зеленський. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву вона зробив в інтерв'ю "УП".

Одну з головних обіцянок Зеленського виконати нереально: про що йдеться

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

"У нього (Володимира Зеленського – ред.), мабуть, є якісь свої джерела інформації, які йому доводять цю можливість", — заявила Лана Зеркаль.

Вона наголосила, що буде дуже рада, якщо це станеться, але вона не вірить у це.

"Це не вперше, коли ми живемо якимись ефемерними планами або намагаємось усіх вразити своїми можливостями", — додала вона.

За її словами, встановлення газових установок оцінюється у 70 тижнів. Газові турбіни — це вже 90 тижнів на встановлення та на запуск.

"Чи можна це зробити швидше? Напевно, так, але мають бути вже підготовлені всі умови для цього", — підсумувала Лана Зеркаль.

Нагадаємо, 11 червня президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна за допомогою партнерів має намір побудувати у 2024 році до 1 гігавата газової маневреної генерації та ще 4 гігавати найближчими роками.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Зеленський заявив, що уряд має активніше працювати у питаннях із проблемами при відключенні електроенергії. Президент доручив міністру енергетики Герману Галущенку щодня інформувати населення про стан системи, дефіцити та заходи, які вживає країна.

Глава держави у традиційному вечірньому зверненні розповів, що дав завдання голові Міненерго Герману Галущенку повідомляти українців про стан енергетичної системи.

"Доручив також міністру енергетики буквально у щоденному режимі інформувати людей про стан робіт в енергетиці, про наявні дефіцити та про те, що країна робить заради їх заповнення", — сказав Володимир Зеленський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини