Головна Новини Суспільство події Однопартійці Ірини Фаріон розповіли, хто замовив її вбивство
commentss НОВИНИ Всі новини

Однопартійці Ірини Фаріон розповіли, хто замовив її вбивство

У ВО "Свобода" вважають, що вбивство Ірини Фаріон скоєно за наказом Москви

20 липня 2024, 07:35 comments8509
Поділіться публікацією:

Політична сила ВО "Свобода" назвала вбивство Ірини Фаріон "наказом Москви". Як повідомляє портал "Коментарі", відповідну заяву у ВО "Свобода" зробили з приводу смерті Ірини Фаріон після замаху на неї.

Однопартійці Ірини Фаріон розповіли, хто замовив її вбивство

Ірина Фаріон. Фото: із відкритих джерел

"За українську мову Москва стріляє у скроню", – йдеться у повідомленні.

У політичній силі наголошують, що вбивство Ірини Фаріон скоєно за наказом Москви незалежно від того, хто безпосередньо його виконав.

"Правоохоронні органи повинні знайти і покарати виконавця цього злочину. Українська влада має відкрито назвати замовника — Московію. Треба повністю нейтралізувати московську агентуру, в який би одяг вона не вбиралася, заборонити її організаційні структури, знищити її фінансову та матеріальну здатність", — йдеться в заяві.

Зазначимо, колишня народний депутат від партії "Свобода", мовознавець Ірина Фаріон померла у лікарні після скоєного на неї у Львові замаху. Про це повідомив голова Львівської обласної адміністрації Максим Козицький.

"Дуже прикро, але, незважаючи на всі зусилля медиків, врятувати Ірину Фаріон не вдалося. Щирі співчуття рідним, близьким та учням Ірини Дмитрівни", – написав Максим Козицький у Telegram.

Голова Львівської ОДА також повідомив, що пошуки нападника на Ірину Фаріон продовжуються.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський відреагував на повідомлення про замах у Львові на колишню народну депутатку від партії "Свобода", мовознавець Ірину Фаріон. Він повідомив, що міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та керівник Служби безпеки України Василь Малюк оперативно доповідають йому про розшук нападника на Ірину Фаріон.

"Усі необхідні сили Національної поліції України та СБУ задіяні, щоб встановити обставини цього злочину", — наголосив Володимир Зеленський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини