Головна Новини Суспільство події Однокімнатні квартири в Україні: які міста б’ють цінові рекорди
commentss НОВИНИ Всі новини

Однокімнатні квартири в Україні: які міста б’ють цінові рекорди

Як змінилися ціни на однокімнатні квартири у великих містах України

сьогодні, 12:41
Поділіться публікацією:

У 2024 році ринок однокімнатних квартир в Україні показав суттєві зміни. Від падіння цін майже на 10% у Дніпрі та Запоріжжі до стрімкого зростання на понад 30% у Рівному та Луцьку. Згідно з даними OLX Нерухомість, більшість обласних центрів показали або стабільне зростання, або несподівані обвали.

Однокімнатні квартири в Україні: які міста б’ють цінові рекорди

Ринок однокімнатних квартир: динаміка цін у великих містах України

Дніпро та Запоріжжя стали лідерами у зниженні цін на вторинному ринку, втративши майже 10% вартості. Водночас, новобудови тут подорожчали на 1% і 6%, що демонструє інтерес покупців до нових проектів. В Херсоні на первинному ринку – ціни впали на 28%, тоді як на вторинному зниження склало лише 3%.

Київська область продемонструвала цікаву тенденцію: тут ціни на нові квартири знизилися на 5%, тоді як на вторинному ринку спостерігалося зростання на 4%. Стабільність цін збереглася в Одесі та Кропивницькому, де ціни залишились майже незмінними з початку року. А в містах, таких як Вінниця, Черкаси, Львів і Хмельницький, спостерігалося помірне зростання від 2% до 9%.

Однокімнатні квартири в Україні: які міста б’ють цінові рекорди - фото 2

Найбільший стрибок цін із початку року стався в Ужгороді, де однокімнатні квартири подорожчали на 23%. У Луцьку та Рівному ситуація була ще більш помітною – новобудови подорожчали на 19%, а на вторинному ринку ціни злетіли на 32% і 24% відповідно. У Полтаві також відбулося суттєве подорожчання: нові квартири зросли в ціні на 12%, а вторинне житло – на 9%.

Найвищі ціни на житло наразі спостерігаються у Києві, Львові, Ужгороді, Чернівцях і Дніпрі, де однокімнатні квартири на первинному ринку коштують від 2 до 2,7 млн грн, а на вторинному – від 1,3 до 2,7 млн грн. Що ж до кількості пропозицій, то їх найбільше зросло у Чернігові, Херсоні, Сумах, Ужгороді, Кропивницькому та Івано-Франківську.

Читайте також на порталі “Коментарі” — На українському ринку  нерухомості відбулися важливі зміни:  Львів обігнав Київ за вартістю квадратного метра житла, встановивши новий рекорд. Станом на жовтень 2024 року, середня ціна за квадратний метр на вторинному ринку у Львові становить 65 000 гривень. У новобудовах ціна досягла 56 000 гривень, що також є найвищим показником по країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини