Головна Новини Суспільство події Одного бажання замало – чому Литва не зможе передати Україні активи РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Одного бажання замало – чому Литва не зможе передати Україні активи РФ

Литва чекатиме на рішення ЄС, перш ніж передати Україні активи РФ

9 січня 2023, 17:27
Поділіться публікацією:

Литва – одна з тих країн Європейського Союзу, яка найбільше підтримує Україну у війні проти Росії. Також Литва виступає за те, щоб Україна стала членом Євросоюзу і НАТО, але при цьому одного бажання Вільнюса передати Україні російські активи – мало. Литві доведеться чекати на рішення Євросоюзу про передачу російських активів Україні, оскільки самостійно цього вона зробити не зможе. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "LRT".

Одного бажання замало – чому Литва не зможе передати Україні активи РФ

Прапор Литви. Фото: з відкритих джерел

Таку інформацію про подальшу долю активів країни-агресора озвучили у Мін'юсті. Там звернули увагу, що Вільнюс регулярно порушує цю тему під час консультацій з європейськими партнерами, щоб виробити рішення, яке йшло б у розріз із нормами ЄС.

При цьому в Литві працює міжнародна робоча група під керівництвом МВС, яка намагається встановити правову базу для того, щоб уможливити конфіскацію активів підсанкційних росіян на користь України.

"На думку фахівців групи, Литва не може ухвалити це рішення на національному рівні — відповідне рішення має бути прийняте на рівні ЄС", — додали у відомстві.

Раніше глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу заявив, що його країна починає процес передачі заморожених російських активів Україні, оскільки Єврокомісія нічого не робить із цим питанням.                                                                                                                 

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін відреагував на нові поставки озброєння в Україну. Дмитро Пєсков запевняє, що росіянам хвилюватися не варто, адже це не допоможе Україні зламати ситуацію на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини