Головна Новини Суспільство події Одне з моїх побоювань про COVID-19 справдилося - Білл Гейтс
commentss НОВИНИ Всі новини

Одне з моїх побоювань про COVID-19 справдилося - Білл Гейтс

Білл Гейтс заявив, що COVID-19 робить негативний вплив на інші хвороби

23 грудня 2020, 18:00
Поділіться публікацією:

Засновник Microsoft, мільярдер і філантроп Білл Гейтс заявив, що одне з його побоювань з приводу коронавірусу виявилося виправданим. Про це він написав у своєму блозі.

Одне з моїх побоювань про COVID-19 справдилося - Білл Гейтс

Фото з відкритих джерел

Йдеться про те, що COVID-19 впливає на інші хвороби.

"Минулого місяця я був здивований, дізнавшись, що це всього лише 31-а найпоширеніша причина смерті в Африці. Для порівняння, він займає четверте місце в світі й перше місце в Америці, — йдеться в повідомленні. — Справа не тільки у відносно низькій захворюваності COVID-19 в Африці. Це також пов'язано з тим, що перемикання медичних працівників на коронавірус підірвало зусилля з виявлення та лікування ВІЛ / СНІДу, малярії, туберкульозу та інших захворювань. В результаті COVID-19 залишився в кінці списку загроз для здоров'я, але інші проблеми повернулися".

Крім того, Гейтс відзначає, що пацієнти неохоче йдуть в клініки через побоювання, що вони можуть заразитися там коронавірусом. В Індії, наприклад, частота діагностування туберкульозу знизилася приблизно на третину. А чим більше невиявлених випадків, тим більше людей помре від хвороби.

Разом із тим, Білл Гейтс радий, що його страх з приводу поширення COVID-19 у країнах з низьким рівнем доходу не виправдався. Наприклад, в більшості країн Африки на південь від Сахари показники захворюваності та смертності залишаються набагато нижче, ніж в США чи Європі, й на одному рівні з Новою Зеландією, якій приділяється так багато уваги в боротьбі з вірусом. Найбільш постраждалою країною на континенті є Південна Африка, але навіть там рівень захворюваності на 40% нижче, ніж в США, а рівень смертності майже в половину менше.

"У нас поки недостатньо даних, щоб зрозуміти, чому цифри не такі високі, як я побоювався. Допомогло те, що деякі країни закрилися раніше, — міркує він. — В Африці іншою причиною може бути те, що населення молодше в порівнянні з рештою світу, а молоді люди менш сприйнятливі до вірусу. Інша причина може полягати в тому, що його численне сільське населення проводить багато часу на вулиці, де підхопити вірус важче. Також можливо — хоча я сподіваюся, що це не так, — що справжні цифри вище, ніж здається, бо прогалини в системах охорони здоров'я бідних країн ускладнюють точний моніторинг хвороби".

Нагадаємо, раніше Білл Гейтс дав свій прогноз на 2021 рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини