Головна Новини Суспільство події Одна з найвідоміших компаній у світі почала заробляти в РФ більше, ніж до початку війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Одна з найвідоміших компаній у світі почала заробляти в РФ більше, ніж до початку війни в Україні

Підрозділ Coca-Cola в РФ у 2023 р. збільшив чистий прибуток у 2,2 рази

6 квітня 2024, 10:28 comments2136
Поділіться публікацією:

Російський підрозділ виробника напоїв Coca-Cola вчетверо збільшив свій прибуток за останній рік. Компанія заробляє більше ніж до початку війни в Україні. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Insider.

Одна з найвідоміших компаній у світі почала заробляти в РФ більше, ніж до початку війни в Україні

Виробник Coca-Cola. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, ще в березні 2022 року, практично відразу після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Coca-Cola оголосила, що припиняє діяльність у країні.

Видання пише, що незважаючи на те, що гендиректор компанії Джеймс Квінсі припускав, що Coca-Cola повністю піде з Росії, цього не сталося. Було припинено виробництво брендів Coca-Cola в Росії, натомість з'явився "Добрий Cola".

Саме підприємство, що було Coca-Cola HBC (ТОВ "Кока-Кола Ейчбісі Євразія"), змінило назву на "Мултон Партнерс", але залишилося у власності нідерландської "Кока-Кола Ейчбісі Холдінгс Бі. Ві.", що входить до глобальної групи Coca- Cola Hellenic.

Зазначається, що прибуток ТОВ "Мултон партнерс" у 2023 році склав 10,25 млрд рублів (110 715 067 млн доларів). Це вчетверо більше, ніж у 2022 році. Тоді компанія заробила 24 843 381 млн. доларів.

Видання пише, що якщо порівнювати з довоєнним прибутком, то зростання теж значне — у півтора рази.

Читайте також на порталі "Коментарі" — цього року до щорічного рейтингу найбагатших людей світу Forbes увійшли 125 мільярдерів з Росії і це число стало рекордним. Як повідомляє портал "Коментарі", за інформацією російського видання Forbes, до цього попередній рекорд було встановлено в 2021 році — тоді в рейтинг потрапив 121 мільярдер з Росії. Відразу після початку вторгнення в Україну кількість російських мільярдерів різко скоротилася – до 88 осіб у 2022 році. 2023 року їх було 110 осіб.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини