Головна Новини Суспільство події Одіозний забудовник Максим Микитась вкотре намагається повернути собі «Укрбуд»
commentss НОВИНИ Всі новини

Одіозний забудовник Максим Микитась вкотре намагається повернути собі «Укрбуд»

Екс-депутат Порошенка Микитась в черговий раз намагається переоформити на себе компанію «Укрбуд», розблокувавши заборону на реєстраційні дії

30 серпня 2022, 20:38
Поділіться публікацією:

Ця заборона діє з 20 січня 2022 року згідно з рішення Господаоського суду міста Києва, який виніс рішення по справі #910/725/22 щодо заборони вчинення реєстраційних дій. За свідченнями певних джерел представляє інтереси екс-депутата заступник голови ДБР у Києві Антон Кумелко.

Одіозний забудовник Максим Микитась вкотре намагається повернути собі «Укрбуд»

Співвласник компанії Укрбуд Максим Микитась

Слід зазначити, що це не перша спроба Микитася всупереч закону повернути собі контроль над корпорацією. Так, наприкінці 2019 року рейдери екс-глави “Укрбуду” Максима Микитася, який перебуває під арештом, намагалися отримати доступ до 1,9 мільярда гривень на рахунках ПАТ “Київметробуд” через тіньового нотаріуса.

26 грудня 2019 приватний нотаріус Обухівського районного нотаріального округу Головкіна Я. В. провела державну реєстрацію ПАТ „Київметробуд“ щодо зміни керівника Кобиля Василя Петровича на Метелицю Олександра Миколайовича. Напередодні рейдери

Микитася провели фіктивні збори наглядової ради “Київметробуду”, де оголосили себе новими керівниками компанії.

Після цього кожного року Максим Микитась заявляв, що відновив контроль над "Укрбудом", проте жодного разу цього не було насправді, а всі його зусилля складались зі спробами корумпувати органи юстиції та правоохоронців.

Нагадаємо, наприкінці 2019 року один із найбільших забудовників столиці — корпорація Укрбуд зупинила роботи на своїх об'єктах. Недобудованими на той момент залишалися 26 об'єктів, проте деякі з них змогли завершити партнери Укрбуду. 28 грудня 2020 року поліція пред'явила головному підозрюваному у справі Укрбуду Микитасю, який дав свідчення проти заступника глави Офісу президента Олега Татарова, нову підозру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини