Головна Новини Суспільство події Один із українських музикантів вирішив мобілізуватися: хто саме
commentss НОВИНИ Всі новини

Один із українських музикантів вирішив мобілізуватися: хто саме

Артист планує вступити до лав бригади Національної гвардії України

26 березня 2024, 11:00
Поділіться публікацією:

Стало відомо, що відомий український письменник та фронтмен гурту "Жадан та собаки" Сергій Жадан хоче мобілізуватися. Про це повідомили інформаційні канали країни, зокрема "Вікна-новини". Шоумен планує вступити до лав бригади Національної гвардії України Хартія.

Один із українських музикантів вирішив мобілізуватися: хто саме

Сергій Жадан вирішив мобілізуватися

Сергій Жадан, творчість якого охоплює широкий спектр жанрів, від поезії та прози до активної музичної діяльності, зробив заяву про свій намір під час поїздок до Серебрянських лісів. У цих поїздках він передавав допомогу військовим і, за його словами, саме там він відчув свою глибоку відповідальність перед Україною.

В інтерв'ю журналістам Сергій Жадан поділився своїми думками про те, що в сучасній Україні поділ на письменників та неписьменників, музикантів та немузикантів втрачає свою актуальність перед війною.

"Сьогодні важливо бути громадянином України, який не відступає перед труднощами, а бере на себе відповідальність за майбутнє своєї країни", — зазначає Жадан, наголошуючи, що служба є одним із найбільш виражених способів вияву такої відповідальності.

Крім того, повідомляється, що разом із Жаданом до Національної гвардії вирішив вступити ще один учасник його музичного гурту, ім'я якого поки що не розголошується. Цей крок, безумовно, є відображенням сильної внутрішньої позиції та готовності стати частиною захисту країни у критичний момент її історії.

Нагадаємо. що у мережі швидко розлетівся коментар екс-спікера парламенту, нардепа Дмитра Разумкова про те, що у новому законопроекті про мобілізацію є норма про заклик людей з 18 років. Водночас, нардеп від "Слуги народу", член комітету з питань нацбезпеки та оборони Юрій Здебський заперечив це. У коментарі виданню LIGA.net він наголосив, що новий законопроект передбачає проходження військової підготовки та отримання військової спеціальності під час навчання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

26 березня 2024, 11:53

І Вакарчуку нехай теж запропонує.


Новини