Головна Новини Суспільство події Один із найбільших банків ОАЕ почав блокувати рахунки росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Один із найбільших банків ОАЕ почав блокувати рахунки росіян

Банк ENBD запроваджує обмеження відповідно до "директиви ЄС"

14 квітня 2023, 15:22 comments1618
Поділіться публікацією:

Один із найбільших банків ОАЕ – Emirates NBD (ENBD) – почав розсилати російським клієнтам листи з попередженням про переведення їх активів на окремі рахунки. Туди потраплятимуть усі виплати за їхніми цінними паперами, проте вивести кошти з них громадяни РФ не зможуть. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Forbes" з посиланням на клієнтів банку та джерела на банківському ринку.

Один із найбільших банків ОАЕ почав блокувати рахунки росіян

Банк Emirates NBD. Фото: з відкритих джерел

Журналісти ознайомилися з листом та з'ясували, що нові обмеження торкнуться росіян, які не є резидентами ЄС, Європейської економічної зони чи Швейцарії. Наявність резидентства в ОАЕ не дає змоги обійти нові правила.

У листі вказується, що Emirates NBD вводить обмеження відповідно до "директиви ЄС". За словами одного з джерел, такі дії банку можуть бути зумовлені вимогами європейських депозитаріїв Clearstream та Euroclear. Водночас, в інших банках ОАЕ повідомлень про подібні вимоги не отримували.

Як пише видання, громадяни РФ масово переводили активи в ENBD, оскільки європейські депозитарії раніше запровадили зазначені обмеження. Росіяни намагалися їх уникнути, перевівши активи до "дружньої" юрисдикції.

"Факт залишається фактом, тепер вони працюють за такими правилами. Банк усі європейські активи, все, що зберігається в європейських депозитаріях, тепер за такими правилами вестиме", — зазначив співрозмовник у відповідь на запитання, чому банк вводить зараз подібні обмеження.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому Росію все більше охоплює ксенофобія – у чому головна загроза. Експерти детально проаналізували ситуацію в інтерв'ю ексклюзивному нашому виданню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини