Головна Новини Суспільство події Один із лідерів ЄС приїхав до Казахстану: у Кремлі вже заявляють про стурбованість
commentss НОВИНИ Всі новини

Один із лідерів ЄС приїхав до Казахстану: у Кремлі вже заявляють про стурбованість

У Москві скаржаться, що Захід намагається відтягнути від РФ "сусідів, друзів та союзників"

1 листопада 2023, 14:55 comments15386
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон прибув до Казахстану в рамках першого етапу своєї поїздки до країн Центральної Азії. Французький лідер уже зустрівся з президентом Касимом-Жомартом Токаєвим і похвалив того за відмову бути "васалом будь-якої влади". Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Один із лідерів ЄС приїхав до Казахстану: у Кремлі вже заявляють про стурбованість

Макрон та Токаєв. Фото з відкритих джерел

"Франція цінує... шлях, яким ви йдете для своєї країни, відмовляючись бути васалом будь-якої влади і прагнучи будувати численні та збалансовані відносини з різними країнами", — заявив Макрон.

Лідер французів назвав візит "історичним" і повідомив, що обидві країни підписали ділові угоди, включаючи декларацію про наміри щодо партнерства в галузі рідкісноземельних та рідкісних металів.

"Я в жодному разі не недооцінюю геополітичні труднощі, тиск... який деякі можуть чинити на вас", — сказав Макрон.

Росія висловила стурбованість зростанням дипломатичної активності Заходу у колишніх радянських країнах Центральної Азії.

У той час як у середу речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Казахстан як суверенна держава вільний розвивати зв'язки з будь-якими країнами, міністр закордонних справ Сергій Лавров заявляв раніше, що Захід намагається відтягнути від РФ "сусідів, друзів та союзників".

Відповідаючи на запитання про візит Макрона, речник Кремля Дмитро Пєсков сказав, що Росія "дуже високо цінує" свої відносини з Казахстаном.

"У свою чергу ми маємо історичні зв'язки, зв'язки стратегічного партнерства з Казахстаном, вони наші союзники і наші інтереси об'єднані в багатьох міжнародних структурах", — сказав Пєсков журналістам.

Читайте на порталі "Коментарі" — Шойгу озвучив нову цифру "ліквідованих" ATACMS в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини