Головна Новини Суспільство події Очільник НАЗК розповів, що допоможе боротися з олігархами в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Очільник НАЗК розповів, що допоможе боротися з олігархами в Україні

На думку Олександра Новікова, необхідно підсилити повноваження АМКУ

15 червня 2021, 13:29
Поділіться публікацією:

Для того, аби боротися з олігархами та монополіями в Україні, повноваження Антимонопольного комітету (АМКУ) мають бути підсилені. Такою позицією поділився очільник Національного агенства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков під час форуму "Україна 30. Економіка без олігархів", передає кореспондент видання "Коментарі".

Очільник НАЗК розповів, що допоможе боротися з олігархами в Україні

Олександр Новіков - фото: НАЗК

"Наразі повноваження в Антимонопольного комітету є, але з точки зору Національного агенства з питань запобігання корупції, вони мають бути підсилені. Відповідний розділ 3.2 є частиною антикорупційної стратегії. Там є конкретні механізми, які зможуть надати АМКУ додаткових повноважень, забезпечити більшу відкритість у роботі та право АМКУ зупиняти незаконні допомоги великим підприємствам", — зазначив Новіков. 

Нагадаємо, що у Верховній Раді 2 червня зареєстрований як невідкладний президентський законопроект №5599 про боротьбу з олігархами. Економічний і політичний експерт Тарас Загородній розповів виданню "Коментарі", що ми бачимо не імітацію, а досить серйозний законопроект. Який доводить, що не можна недооцінювати Зеленського. Фактично, якщо він протягне цей закон, то отримає вплив і владу, про які могли тільки мріяти Кучма і Янукович. І правильніше було б називати це не "законом про олігархів" (повна назва, до речі — "Про запобігання загроз національній безпеці, пов'язаних з надмірним впливом осіб, які мають значний економічний або політичний вплив у суспільному житті (олігархів)"), а "Закон про те, як мені обратися на другий термін і зачистити політичне поле в країні, щоб не було альтернативи". Тому що під зазначені критерії можна підвести не десятки, а сотні представників великого капіталу. І перерозподілити на свою користь їхні медійні та інші ресурси. 

У матеріалі нашого видання також можна прочитати, що Україна вже на шляху до того, щоб сепарувати поняття "бізнес" і "влада". Такою думкою поділився голова Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку, народний обранець від партії "Слуга народу" Дмитро Наталуха. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини