Головна Новини Суспільство події OCCRP назвала "Корупціонера року": обирали з понад 1000 кандидатів
commentss НОВИНИ Всі новини

OCCRP назвала "Корупціонера року": обирали з понад 1000 кандидатів

Олександра Лукашенка обрали переможцем номінації одноголосно

27 грудня 2021, 22:15
Поділіться публікацією:

Міжнародна організація Центр дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP) назвала "Корупціонером року-2021" Олександра Лукашенка. Про це пише видання "Українська правда".

OCCRP назвала "Корупціонера року": обирали з понад 1000 кандидатів

Олександр Лукашенко - фото: сайт президента Білорусі

Зазначається, що "переможця" обирали із рекордних 1166 претендентів, яких номінували читачі. Журі у складі шести журналістів та експертів із протидії корупції привласнили самопроголошеному президентові Білорусі звання "Корупціонер року-2021" одноголосно, що сталося вперше за час існування номінації.

В OCCRP зазначили, що протягом останнього року Олександр Лукашенко займався організацією потоків коштів держави олігархам, які близькі до його сім'ї, займався поширенням дезінформації про пандемію COVID-19, а також способи лікування захворювання. В організації також наголосили на причетності політика до перехоплення літака з білоруським активістом Романом Протасевичем, а також до кризи мігрантів на кордоні Білорусі та Європейського Союзу. 

Зазначається, що серед головних претендентів на звання "Корупціонер року-2021" також опинилися і президенти Туреччини та Сирії – Реджеп Таїп Ердоган та Башар Асад, а також колишній канцлер Австрії Себастьян Курц.

До речі, зазначає видання, у 2014 році OCCRP присудила звання "Корупціонер року" голові Кремля Володимиру Путіну.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося про візит Олександра Лукашенка до Росії. Він перебуватиме там два дні – 28 та 29 грудня. У другий день візиту до Санкт-Петербурга Лукашенко запланував зустріч з російським президентом Володимиром Путіним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини