Головна Новини Суспільство події Ображений Лукашенко перекриє поставки палива: бензин буде по 100 гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Ображений Лукашенко перекриє поставки палива: бензин буде по 100 гривень

Ціни на АЗС підскочили на пару гривень. Експерт розповів, чому причина не в ображеному Лукашенко

13 серпня 2021, 17:51
Поділіться публікацією:

Стрибок цін на дизельне паливо і бензин на пару гривень ніяк не пов'язаний з образами самопроголошеного президента Білорусі Лукашенка на Україну. І чутки про те, що, коли Лукашенко повністю перекриє ринок палива, то ціни на АЗС виростуть до 100 гривень за літр бензину не відповідають дійсності. Як передає портал "Коментарі", про це в своєму пості на своїй сторінці в Facebook розповів політичний експерт, оглядач Кирило Сазонов.

Ображений Лукашенко перекриє поставки палива: бензин буде по 100 гривень

АЗС Фото: УНІАН

За словами експерта, потрібно визнати, що Україна дійсно купує левову частину палива в Білорусі, але при цьому покупки відбуваються не по якихось пільгових оптовим цінам або прямим контактам. Діє ринкова ціна, така ж, як і на ринку Литви і Польщі, де Україна також закуповує дизельне паливо. Невеликий стрибок цін на паливо на автозаправках Кирило Сазонов пояснює тим, що це вплив світових ринкових цін і не більше того.

Політолог підкреслив, Києву абсолютно все одно у кого купувати паливо. Якщо Білорусь перекриє для України свій ринок, то Україна спокійно може купувати паливо в інших країн Європи, ринкові ціни діють всюди. Київ може взагалі переключитися на країни Близького Сходу, ціна знову ж таки не зміниться. Питання про те, що Мінськ може перекрити поставки палива опрацьовувався ще кілька років тому і ще минула влада знайшла вихід з цієї ситуації. Тоді Кремль наполягав на тому, щоб Мінськ припинив поставки дизельного палива в Україні. Тому не потрібно панікувати, тому як проблеми немає, швидше за все проблема є у Лукашенка, який може втратити хороший прибуток, якщо перекриє ринок збуту в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Лукашенко не проти передати владу молоді, але є одна умова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини