Головна Новини Суспільство події Обраний президент Мексики відхилила запрошення Зеленського відвідати Україну: чим пояснила відмову
commentss НОВИНИ Всі новини

Обраний президент Мексики відхилила запрошення Зеленського відвідати Україну: чим пояснила відмову

Мексика має намір продовжувати ту політику, якої дотримувалася і раніше

18 вересня 2024, 09:17
Поділіться публікацією:

Обраний президент Мексики Клаудія Шейнбаум заявила, що її позиція продиктована тим, що вона має намір дотримуватись політики невтручання у зовнішні справи, продовжуючи курс свого попередника Андреса Мануеля Лопеса Обрадора. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Fuser News".

Обраний президент Мексики відхилила запрошення Зеленського відвідати Україну: чим пояснила відмову

Президент Мексики Клаудія Шейнбаум. Фото: із відкритих джерел

Шейнбаум відхилила запрошення президента України Володимира Зеленського відвідати Київ після вступу на посаду 1 жовтня.

"Наша відповідальність знаходиться тут. Ми відвідуватимемо деякі міжнародні заходи, які вважаємо важливими, але ми не будемо багато подорожувати. Наша відповідальність – тут", — зазначила Шейнбаум.

Лідер Мексики наголосила, що вона бачить своїм завданням, а також задачею свого уряду вирішення внутрішніх питань.

Водночас Шейнбаум підтвердила, що Мексики й надалі вибудовуватиме дипломатичні відносини з усіма країнами, за винятком Еквадору, де у квітні стався інцидент із мексиканським посольством, що Шейнбаум назвала "порушенням суверенітету".

Варто нагадати, що днями глава української держави Володимир Зеленський дав інтерв'ю мексиканському виданню Excelsior інтерв'ю, в якому висловив сподівання, що Мексика на офіційному рівні відвідає Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — колишній посол України США Валерій Чалий опублікував на своїй сторінці у Facebook інформацію про те, що Сполучені Штати мають реальну проблему безпеки на південному кордоні. Там контрабандисти, провідники незаконних мігрантів та наркокур'єри – це справді вже системна загроза, яка має бути подолана, але щось ніяк не вдається.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Мексиці сказали, що чекає на диктатора Путіна, якщо він приїде на інавгурацію президента.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини