Головна Новини Суспільство події Нью-Йорк накрив апокаліптичний смог: що трапилося
commentss НОВИНИ Всі новини

Нью-Йорк накрив апокаліптичний смог: що трапилося

Нью-Йорк вкрився «помаранчевим димом» через лісові пожежі у Канаді. Владці закликають місцевих одягати маски і без необхідності не виходити на вулицю

8 червня 2023, 11:50
Поділіться публікацією:

Про це пише портал "Коментарі" з посиланням на Bloomberg.

Нью-Йорк накрив апокаліптичний смог: що трапилося

Нью-Йорк покритий туманом. Фото з відкритих джерел

За даними видання, важкий смог охопив більшу частину штату Нью-Йорк і сусідніх регіонів, розповсюдившись аж до Мексики. Причиною тому, сотні лісових пожеж в Канаді.

"Сьогоднішній день, це не та мить,  коли потрібно готуватися до марафону чи влаштовувати заходи для ваших дітей", — зауважив мер Нью-Йорка Ерік Адамс, закликавши людей залишатися у власних оселях.

Водночас, Адамс додав, що якість повітря у Нью-Йорку – станом на тепер, найгірша, за останні десятиліття.

"Схожі апокаліптичні сценарії в останні роки часто розігрувалися в Північній Америці, оскільки зміна клімату сприяла частішим і сильнішим пожежам", — підкреслюють в Bloomberg.

За словами, губернатора Нью-Йорка Кеті Говкул, така ситуація може спостерігатися ще декілька днів. Тож, поки безпечніше залишатися вдома, пише CNBC.

"Якщо ви можете залишатися вдома, залишайтеся там. У іншому разі, походи вулицями шкідливі для здоров'я людей", — резюмувала Говкул.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, концентрація PM2,5 у Нью-Йорку наразі у 15 разів перевищує щорічне нормативне значення якості повітря.

"Цілком ймовірно, ми вперше стикаємося з чимось подібним такого масштабу. Зміна клімату посилює ці умови. Ми повинні продовжувати скорочувати викиди, покращувати якість повітря і підвищувати стійкість", — підсумував Адамс.

Також, через погіршення видимості там припинив діяти аеропорт Ла-Гвардія, та деякі інші аеропорти регіону.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — Папа Римський переніс операцію: що сталося. Хірургічне втручання тривало три години та пройшло без ускладнень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини