Головна Новини Суспільство події Новий закон про тютюновий акциз прийнято: що передбачає документ
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий закон про тютюновий акциз прийнято: що передбачає документ

Місцеві бюджети отримуватимуть частину податків з тютюнового акцизу

15 лютого 2022, 18:15
Поділіться публікацією:

15 лютого народні депутати підтримали законопроект в другому читанні "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів" №5719. Про це повідомляє прес-служба партії "Слуга народу".

Новий закон про тютюновий акциз прийнято: що передбачає документ

Фото ілюстративне / Pixabay

Документ передбачає, що частина податків від реалізації підакцизних товарів буде спрямовуватися до місцевих бюджетів. Йдеться про сигарети, тютюн, електронні сигарети та їх наповнювачі. Частку податку розраховуватимуть органи місцевої влади за спеціальною формулою. Далі казначейство автоматично перераховуватиме суму податків до бюджету.

Також в пояснювальній записці до закону прописано, що зміни до Податкового кодексу передбачають зміну суб'єктів, які обкладаються 5% акцизним податком з продажу тютюнових виробів у роздріб. Такі податки будуть сплачувати виробники та імпортери замість продавців. За попередніми підрахунками, місцеві бюджети отримають додатково 2 млрд гривень.

Як повідомляв портал "Коментарі", депутати ініціювали новий законопроект № 6565, що має забезпечити нормальну роботу Антимонопольного комітету(АМКУ) та боротьбу з олігархами в Україні. За словами автора документу Дениса Маслова, цей законопроект — невід'ємна складова деолігархізації.

Також ми писали, що українцям платитимуть за відео із порушниками ПДР. Законопроект №5798 має покращити ситуацію з дотриманням правил дорожнього руху на дорогах, залучаючи громадян до фіксації дій порушників. Документом передбачено зміни до статті 14-2, де вказано, що громадяни несуть відповідальність за адміністративні правопорушення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини