Головна Новини Суспільство події Новий власник Glusco Energy SA хоче повернути активи через міжнародні суди
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий власник Glusco Energy SA хоче повернути активи через міжнародні суди

Навесні минулого року новим власником 125 українських АЗС та 6 нафтобаз під брендом Glusco став громадянин Кіпру Александрос Александру

20 липня 2023, 10:34
Поділіться публікацією:

Александрос Александру викупив кіпрську торгову компанію SNEL ENERGY LTD, яка на той момент володіла та керувала мережею, у грецького бізнесмена Дімітріоса Аніфантакіса. Майже одразу після угоди Александру з Аніфантакісом уряд України вирішив передати активи групи в управління НАК "Нафтогаз". Причина, яку озвучив уряд, – ймовірна пов'язаність з Віктором Медведчуком. Александрос Александру категорично не згоден із таким рішенням українського уряду та заявляє про намір повернути власні активи через міжнародні суди. Як інформує видання "Коментарі", про це пишуть "Українські новини".

Новий власник Glusco Energy SA хоче повернути активи через міжнародні суди

Glusco Energy SA

Видання звертає увагу, що в інтерв'ю "РБК-Україна" Александрос Александру наголосив, що купував цей бізнес як комерційну нерухомість.

"Я розраховував отримувати пасивний прибуток від передачі АЗС в оренду великим гравцям ринку, а не від операційної, трейдингової діяльності", – розповів про свої плани власник.

Александру впевнений, що те, що сталось з його власністю – це експропріація майна. Жодних правових підстав для передачі АЗС під управління АРМА кіпріот не бачить, оскільки повністю заперечує будь-який зв'язок із Віктором Медведчуком, його дружиною чи їхніми представниками.

“Ніколи з ними не зустрічався. Я – громадянин країни Євросоюзу, Кіпру. Не живу в Україні і мені важко коментувати внутрішню політику в Україні", – стверджує власник Glusco.

Видання зазначає, юристи Александру вже вивчають питання звернення в інвестиційний арбітраж за фактом експропріації активів. Також за фактом експропріації активів подано скаргу до ЄСПЛ. Щодо накладання санкцій на компанії з групи SNEL ENERGY, то сам Александрос вважає це реакцією на сильну позицію його юристів у справі щодо незаконної передачі АЗС до АРМА.

"Моїми адвокатами подано понад 300 різних клопотань та скарг, які не були задоволені. Держава, щоб ускладнити цю роботу, запровадила санкції", – так бачить ситуацію кіпріот.

За тим, що відбувається з його активами, зараз Александру стежить тільки з повідомлень зі ЗМІ. Він наголосив, що має намір домогтися відновлення справедливості у своїй справі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини