Головна Новини Суспільство події Новий рекорд з товарообігу: яка країна зміцнює російську економіку
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий рекорд з товарообігу: яка країна зміцнює російську економіку

Китай продовжує стрімко нарощувати торгівлю з Росією, товарообіг за 11 місяців перевищив 200 млрд. доларів

7 грудня 2023, 15:10
Поділіться публікацією:

Товарообіг Росії та Китаю у 2023 році зріс на 26,7%, досягнувши рекордного показника. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать статистичні дані Головного митного управління КНР.

Новий рекорд з товарообігу: яка країна зміцнює російську економіку

Китай та Росія

Обсяг китайсько-російської торгівлі за перші 11 місяців перевищив показник всього минулого року в 190 млрд доларів, що вважався рекордним. Цього року слід очікувати на новий рекордний рівень двосторонньої торгівлі.

Товарообіг між двома країнами в січні-листопаді досяг $218,2 млрд і перетнув позначку $200 млрд на рік раніше, ніж Пекін і Москва планували.

Порівняно із січнем-листопадом минулого року, товарообіг цього року між КНР та РФ за той же період підскочив майже на третину – на 26,7%.

У 2019 році Пекін і Москва домовилися протягом наступних п'яти років, до 2024 року, довести обсяг двосторонньої торгівлі до $200 млрд із $107 млрд у 2018 році, що тоді виглядало досить амбітною метою.

У розрізі місяців у листопаді торгівля Китаю з Росією склала $21,5 млрд, що є найвищим показником за один місяць з лютого минулого року, коли Москва розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

При цьому в листопаді експорт Китаю в РФ стрибнув на 34% до $10,3 млрд, а темпи зростання імпорту з Росії дещо знизилися – у листопаді зафіксовано збільшення постачання з РФ на 6%, до $11,2 млрд, тоді як у жовтні цей показник становив 9%.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у МЗС Китаю зробили заяву про свою участь у будівництві підводного тунелю у Криму.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Франція звернулася до Китаю із закликом: як це стосується війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини