Головна Новини Суспільство події Новий рекорд: скільки українців підтримує вступ України до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий рекорд: скільки українців підтримує вступ України до НАТО

Як і щодо НАТО, рівень підтримки вступу до ЄС за останні два місяці зріс і досяг найвищого в історії досліджень показника з 2013 року

18 лютого 2022, 07:28 comments3472
Поділіться публікацією:

За останні 8 років в Україні соціологи зафіксували серед населення найвищу підтримку вступу до НАТО. 62% наших співвітчизників хотіли б, щоб Україна приєдналася до Альянсу, негативно до цієї ідеї ставляться 30%. Як передає портал "Коментарі", таких висновків можна дійти після аналізу опитування соціологічної групи "Рейтинг". Опитування проводилося 16-17 лютого 2022 року.

Новий рекорд: скільки українців підтримує вступ України до НАТО

Україна-НАТО. Фото: з відкритих джерел

Соціологи зазначають, що підвищення рівня підтримки вступу України до НАТО особливо яскраво почало спостерігатися за останні кілька місяців. Фактично, коли розпочалося відкрите обговорення можливого російського вторгнення в Україну. Україна саме в НАТО побачила порятунок та підтримку від агресивних дій східного сусіда.

Цікаво, що ще наприкінці 2021 року членство України у Північноатлантичному альянсі вітало 55-58%.

Аналітики зазначають, що якщо порівняти результати опитувань з цієї ініціативи, починаючи з 2014 року, то зараз відзначається найвищий рівень підтримки прагнення України стати членом НАТО.

Соціологи зазначають, що вступ до ЄС підтримує ще більше наших співвітчизників, а саме – 68%. Проти приєднання до ЄС – 24%. Бажання українців, щоб Україна стала членом Євросоюзу, також збільшилося за посідання 2 місяці. Воно зараз вийшло на найпіковіші показники у відсотковому співвідношенні, починаючи з 2013-го року.

Якщо говорити про те, де найбільше проживає в Україні прихильників НАТО та ЄС, то це, звичайно ж, Захід та Центр. Найменше підтримують ініціативу інтеграції України в західні структури на Півдні та Сході.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Зеленський ображається на деякі країни-члени НАТО через їх саботаж рішення про приєднання України до Альянсу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини